Diskusjon:Michael Jackson

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Michael Jackson er en del av underprosjektet Rock, som jobber med å forbedre Rock-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
Start Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Rstart-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.


Michael Jackson er ikke pedofil-bomm basta. Dette er så absurd, at det gir oss fans frysninger nedover ryggen. MR. Jackson er et fenomen, av et musikk geni. Ingen kan ta ifra hans talent, verken hans engasjement i musikkverden eller hans bidrag til støtte for barn og unge i nød. Hans bidrag og generøsitet har hjulpet flere 1000+++ barn i å ha et godt liv idag. Da de enkelte griske mennesker fant ut at det gikk ann å tjene penger på pop-kongen den andre veien gjennom presse å sladder-som gjenspeilet Mr. Jackson som et monster. Men han lar seg ikke knekke, å det viser bare hvilket oppegående menneske han er.

Vi venter mer musikk fra den største entertaineren i verden framover, og vi gleder oss masse. Dette på vegne av alle dere der ute som kjenner til magien rundt denne mannen. Flere idag som har oppnådd sine mål, gjennom å lage musikk har vært inspirert av Kongen Av Pop...Det er det ikke til å legge skjul på.

En hilsen til Michael Jackson fra meg, å resten av verden...vi elsker Deg høyt å støtter Deg gjennom oppturer og nedturer. Du vil fortsette din reise, med og hjelpe mennesker rundt i verden på 100 forskjellige måter, din lojalitet og tillit er ubegrenselig. Du er et godt menneske, som vi alle vet. Ingen vil ta gnisten fra Deg, for Du trenger ikke stå på andre for å komme høyere, det har Du aldri gjort. Det er det som gjør Deg til et kvalitet menneske, med høye verdier. Stå på:):) Mvh Anders Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.191.54.90 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)


Dette er et leksikon. Denne siden er en diskusjonsside til bruk for dem som er med på å utvikle artikkelen om Michael Jackson. Internett er fullt av diskusjonsfora hvor tilhengere og motstandere av ulike ting og personer kan komme med sine mer eller mindre følelsesladete ytringer av det de har på hjertet. Wikipedia er ikke et slikt forum. Det hadde vært fint om du og andre som i likhet med deg gjerne vil vise verden hva dere brenner for finner andre, egnede steder å gjøre dette på. Et tips kan være å benytte lenkesamlingen Eksterne lenker nederst på de forskjellige artikkelsidene. Innlegg som det over er ikke med og bidrar til å høyne kvaliteten på artikkelen, det er tvert i mot forstyrrende for dem som jobber med forbedre informasjonen i Wikipedia. __meco 20. jun 2006 kl.10:31 (UTC)

Referanser[rediger kilde]

Artikkelen har ingen referanser/kilder og har mange kontroversielle påstander. Artikkelen kan bli strippet vesentlig om ikke referanser/kilder påføres. KEN 6. okt 2008 kl. 19:31 (CEST)

Michael Jackson har ikke solgt over 800 mill plater. Han har solgt rundt 750 mill. Viser her blant annet til den engelske artikkelen om hans salgstall. Dette bør endres. Syns forøvrig at artikkelen bærer preg av subjektive meninger der man er for lite kritisk til hva han blitt anklaget for, og ikke minst hvorfor. Norw73

Re: referanser[rediger kilde]

Jeg har en del kilder, men vet ikke hvor jeg skal legge dem inn ?

Her er de:

Avsløring av pedofil greia bare var løgn:

Se Intervjuet som Michael Jackson hadde med Oprah Winfrey i 1993 og intervjuet/dokumentaren han hadde med Martin Bashir i 2003 "Living with Michael Jackson". Jeg har også funnet mye på www.mjoai.com/forum og boka "Moonwalker". Er dette godkjent? Dette er alle kildene som er markert "Trenger referanser" på denne artikkelen. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Norbat (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Du kan lese hvorfor og hvordan man bruker kilder/referanser her: Wikipedia:Bruk av kilder, kortversjonen er her: Wikipedia:Stilmanual#Referanser. Om du lurer på noe så bare spør, men les først. KEN 7. okt 2008 kl. 00:25 (CEST)
Dette ble komplisert, er det ingen andre som skjønner seg bedre på dette og kan gjøre dette ? skal det liksom være: www.eksempel-link.no / Avsløringer på løgn av pedofilryktene. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Norbat (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Du skriver der som "trenger referanse" står: <ref>www.adressen-til-kilden.com VG - Michael er ikke pedofil(overskriften i kilden)</ref> Så har men i bunnen av artikkelen et kapittel som heter referanser, og koden [trenger referanse]. Da kommer referansene automatisk opp i den kategorien. Jeg kan legge inn koden i bunnen så legger du inn selve referansene. KEN 7. okt 2008 kl. 00:52 (CEST)
Referanser legges inn i teksten, ikke i kapittelet om referanser, de kommer der automatisk. KEN 7. okt 2008 kl. 00:56 (CEST)
Takk, da skal jeg prøve å gjøre det rett nå :) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Norbat (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Har nå jobbet hardt med å gjøre ferdig dette, er dette godkjent? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Norbat (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Det ser veldig bra ut og veldig bra jobbet av deg. Nå er artikkelen mye bedre Takk for innsatsen ! Husk å bruke referanser i fremtiden også. Bøker kan også brukes som referanser, da skriver man forfatter, boknavn, årstall og ISBN nummer, og gjerne sidenummer. - KEN 7. okt 2008 kl. 10:18 (CEST)
Så fint at du likte det okei Dette usignerte innlegget ble skrevet av Norbat (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dødsdato[rediger kilde]

Dødsdato må endres til 25. juni, da det ennå er 25. juni i California. Perez 26. jun 2009 kl. 00:35 (CEST)

Enig. Ole Kristian Western

Vi har fortsatt ikke fått endelig bekreftet at han er død. Vi venter med å publisere noe til vi har en ordentlig bekreftelse. Laaknor 26. jun 2009 kl. 00:43 (CEST)
BBC bekrefter det nå. Nina 26. jun 2009 kl. 00:45 (CEST)
Bekreftet her[1] GVU 26. jun 2009 kl. 00:49 (CEST)
Ser ut som om det er bekreftet. — Jeblad 26. jun 2009 kl. 00:54 (CEST)
http://www.vg.no/musikk/michael-jackson/artikkel.php?artid=559678

Wikinytt?[rediger kilde]

Er det relevant å ha med en lenke til denne artikkel i Eksterne lenker: Wikinytt: Popartisten Michael Jackson er død? Mvh. Marius2 26. jun 2009 kl. 01:31 (CEST)

Nylig avdød[rediger kilde]

Artikkelen bør merkes med {{nylig avdød}}. Reinhard Heydt 26. jun 2009 kl. 01:37 (CEST)

Done, thanks.
Jeg skal følge opp med kategorier og en kjapp gjennomgang av verbformer, men det blir alt for meg i natt.
Jeg antar beskyttelsesnivået kan reduseres? men det overlater jeg eventuelt til neste administrator som kommer forbi; jeg ser jo at denne artikkelen vil få mye oppmerksomhet, og jeg kan i alle fall ikke passe på den i natt. — the Sidhekin (d) 26. jun 2009 kl. 01:49 (CEST)

Beskyttelsesnivå[rediger kilde]

Siden jeg nå er «her» og kan passe på, har jeg redusert beskyttelsesnivået. Så langt har det vært langt mer stille på diskusjonssiden enn jeg hadde ventet, så kanskje trenger siden ikke beskyttelse? Eller kanskje er den tanken for optimistisk: Jeg tør å tenke den, men jeg våger ikke å handle på den. Jeg ville tippe denne siden får relativt mye oppmerksomhet de første par dagene. Men så langt har det altså vært rimelig stille ... — the Sidhekin (d) 26. jun 2009 kl. 18:21 (CEST) Usikker.

Start-nivå[rediger kilde]

Denne artikkelen bør kraftig oppgraderes, den er rotete og går for lite i dybden. Jeg undrer på om det er noe hold i avsnittet «Rettssak»? Rart 28. jun 2009 kl. 13:54 (CEST)

Dødsårsak[rediger kilde]

Jeg vet at det fortsatt er en del rykter som florerer rundt angående årsaker til Jacksons død, men det bør i hvert fall nevnes noe om hans død. Det eneste om hans død står i innledende setning, og det er kun datoen. Med referanser til troverdige kilder kan det bli bra, ellers er jeg enig med Rart om at artikkelen bør gå mer i dybden når det gjelder hans liv og betydning for dagens musikk. Sandip90 4. jul 2009 kl. 23:54 (CEST)

Når dødsårsaken foreligger offisielt kan det nevnes, før det vil alle rykter og spekulasjoner bli slettet. KEN 5. jul 2009 kl. 00:15 (CEST)

Utseende og operasjoner[rediger kilde]

Dette bør være et eget avsnitt og ikke blandet sammen med lite plausible rykter om at han er "født som kvinne", eller med pedofilisaken (som vel er langt mer enn et rykte også, han ble tross alt tiltalt i en straffesak).

Artikkelen nevner at Jackson innrømmet to neseoperasjoner. Den engelske artikkelen nevner årstall for både en tredje (1984) og en fjerde (1986) neseoperasjon. Artikkelen Michael Jackson's health and appearance snakker om ti forskjellige plastiske operasjoner allerede innen 1990.

Alle skjønner vel at Jackson ikke fikk en "hvit" nese som var så råtten at den nesten falt av på grunn av "vitiligo". Lashalle 10. jul 2009 kl. 19:22 (CEST)

Dobbel side?[rediger kilde]

Det er også en artikkel om Jackson med tittel Bruker:Kagee/tmp. Se mitt innlegg i diskusjonsforumet der. Kategoriene nederst står to ganger, noe jeg irriterer meg over. Kronny 24. jul 2009 kl. 12:12 (CEST)

Det er en kopi av siden som ligger på en brukers egen side. Jeg har slått av kategoriseringen på den siden, da vi ikke skal ha slikt. KEN 24. jul 2009 kl. 17:31 (CEST)

Fjernet noe som ikke stemte[rediger kilde]

Fjernet noe som ikke stemte. At han var "hårløs og brukte parykk" er tatt fra obduksjonsrapporten, men den er falsk. (http://www.vg.no/musikk/michael-jackson/artikkel.php?artid=560140)

Fjernet også at en nettside skriver at Vitiligo ikke stemmer. Jeg har lagt til litt ekstra på den biten og lagt til en kilde til fra hans hudlege. Bør begynne å innse at Jackson faktsik hadde den sykdommen.

Konvertering til Islam[rediger kilde]

Det er ingen offisielle kilder som tyder til at han gjorde det, og han ble begravd på kristen vis. Selv ikke engelsk wikipedia nevner dette, så vil helst se til at det blir fjernet uten å bli tilbakestilt gang på gang. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Skino (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Slettet - rykter. KEN 21. apr 2010 kl. 15:59 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Michael Jackson. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 01:00 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Michael Jackson. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. sep. 2018 kl. 07:25 (CEST)[svar]

Subjektivt om overgrepsanklagene[rediger kilde]

Når jeg leser seksjonene om overgrepsanklagene mot MJ, føler jeg at de er skrevet med en agenda og forsøker å diskreditere anklagerne. Dette synes jeg er alvorlig og at det bør omskrives. Engelskartikkelen framstår langt mer nøytral i måten den behandler overgrepsanklagene på. --Te og kaker (diskusjon) 29. jul. 2020 kl. 18:08 (CEST)[svar]

Redigeringsforslag 19. januar 2022 (Semi-protected)[rediger kilde]

Han døde da han var 51 år

Hilsen noen 193.156.161.39 19. jan. 2022 kl. 10:50 (CET)[svar]

Han manglet 2 måneder på å være 51 år. Se referansene på fødselsdato og dødsdato. Tholme (diskusjon) 19. jan. 2022 kl. 11:29 (CET)[svar]