Diskusjon:Maurfugler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelen er "oversatt" fra nn:Maurfuglar som handler om familien Thamnophilidae, mens taksoboksen i artikkelen refererer til arten Gymnopithys leucaspis. Jeg finner ingen referanser på at «maurfugl» er et norsk populærnavn for denne arten, eller at denne arten i det hele tatt har et norsk populærnavn. Det engelske populærnavnet for Gymnopithys leucaspis er en:Bicolored Antbird. Er artikkelen ment å omhandle arten eller familien? Bildeteksten nevner "To-farget maurfugl". Er dette et norsk artsnavn, eller er det en direkte oversettelse av Bicolored Antbird som er det engelske populærnavnet for Gymnopithys leucaspis? Er i så fall oversettelsen original forskning? - Soulkeeper 23. jan 2011 kl. 07:11 (CET)

En rask blaing, tyder for meg på at den nn utgaven er en ganske bra oversettelse av den engelske. Ingressen er helt i tråd med denne. Fuglene finnes vel knapt nord for Mexico. Når det ikke finnes norske navn som er rimelig kjent, blir det lett på kanten å oversette engelske navn direkte til neste språk. Men en verbatim oversettelse kan knapt kalles original forskning - det blir det bare likevel. (Og hva med den engelske? Er den i sin tur en oversettelse?) Slike ting bør vel drøftes på generell basis - der er trolig flere fugler og småkryp over there og i Australia som ikke har norske navn - ennå? Bjørn som tegner 23. jan 2011 kl. 10:11 (CET)
Jeg anbefaler at vi holder oss til de navnene som Norsk navnekomité for fugl fastsetter; de er fagekspertisen, og de setter navn på både norske og internasjonale fuglearter. Deres navnedatabase finnes på birdlife.no. Da blir det Brunflankemaurvokter for Gymnopithys leucaspis, jfr [1]. Det er uansett lurt å oppgi både norsk og latinsk navn, slik at arten kan spores i googlesøk og andre, mer raffinerte søk.
Taksoboksen bør vel ryddes slik at det er familien og ikke arten som omtales!? Mvh M Haugen 23. jan 2011 kl. 11:56 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Maurfugler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. jan. 2022 kl. 21:28 (CET)[svar]