Diskusjon:Mary Boleyn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Mary Boleyn er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Faktafeil[rediger kilde]

Den hevdes at «Mary var blond og blåøyd». Beklager, men det finnes ingen beskrivelse av hennes utseende, og hvis maleriet fra Hever-slottet er hennes portrett, hadde hun brune øyne og trolig - ut fra øyenbrynene - brunt hår. https://www.theanneboleynfiles.com/mary-boleyn-the-unknown-sister-–-personality-and-appearance-by-sarah-bryson/ Mvh --Nordfra (diskusjon) 24. aug. 2020 kl. 15:52 (CEST)[svar]

Anbefalt artikkel med faktafeil i kø[rediger kilde]

Dette så ut til å være en anbefalt artikkel. Hvordan kunne den kvalifisere til det, når den var full av faktafeil?   Den opplyste at Mary var «blond og blåøyd» - i stedet for å nevne at det ikke foreligger noen samtidig beskrivelse av hennes utseende, utover et portrett der øynene er brune.

Den opplyste at hun var «søt og frisk» - i stedet for å nevne at det heller ikke finnes noen samtidig beskrivelse av hennes vesen - om hun var utadvendt eller stille.

«Søstrene var ikke spesielt nære.» Det vet vi ingenting om. Eneste gang Mary selv kommer til orde, er i brevet til Thomas Cromwell. Det ble ikke en gang omtalt i artikkelen.

Absolutt verst var likevel den kjekke promoteringen av Mary som franskekongens elskerinne. Et leksikon skal være kildekritisk. 

De eneste to kildene til Marys angivelige forhold til franskekongen er rykter som oppstod flere tiår senere, og som gjengis av skribenter som avslører seg som helt upålitelige.  

De samme ryktene ble også spredd som søsteren Anne, også de mye senere. 

«Man har antatt at det var et rent kjærlighetsekteskap.» Hvorfor «anta», når Marys egne ord foreligger? Dette er vel eneste gang vi hører stemmen hennes, i brevet hun sendte Thomas Cromwell som hun trolig kjente ganske godt fra den tiden da begge vanket i Henrik 8.s innerste krets.

At artikkelen fikk bli stående... tja. Mary Boleyn er for lengst død og tok ikke skade av dette. Men når artikkelen nomineres til anbefalt status med det nivået der, må det være lov å spørre: Hvor mange faktafeil får passere i en anbefalt artikkel, og hvem pushet den frem til å bli anbefalt? --Nordfra (diskusjon) 1. sep. 2020 kl. 17:21 (CEST)[svar]

Hei, Nordfra. Du deltar i en 13 år gammel diskusjon. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 1. sep. 2020 kl. 17:43 (CEST)[svar]
...men bedre sent enn aldri!  :-) --Nordfra (diskusjon) 2. sep. 2020 kl. 12:29 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Mary Boleyn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. mar. 2023 kl. 13:34 (CET)[svar]