Diskusjon:Martyr

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Der står i afsnittet Kristendom at

“Det går klart frem at det å gi sitt liv for troen er en god handling, og at belønningen er frelse.”

Det er intet i Apostlenes Gerninger – eller i Bibelen i det hele taget – der siger at belønningen for at give sit liv for troen er frelse. Frelsen i kristendom afhænger alene af at man tror på at Jesus er inkarnationen af Kristus, Messias, og at man bliver døbt på denne tro. Som kristen er man altså allerede frelst, og et martyrium bringer ingen yderligere frelse. En kristen forventes at holde ved sin tro, og at forsvare den, men der er – i modsætning til i islam – ikke belæg for at sige at et martyrium er noget efterstræbelsesværdigt per se.
Da frelse altså ikke er en direkte følge af martyriet, og da det ikke i fortællingen om Stefanus (ApG 7:54-60) fremgår at det er en god handling at give sit liv for troen, foreslår jeg at hele sætningen slettes.
--Blanu 17. sep 2005 kl.08:55 (UTC)

Jeg synes godt avsnittet kan endres, selv om jeg ikke er enig i frelsesbegrepet ditt. Jeg skriver det om; se om du er enig. Cnyborg 17. sep 2005 kl.15:19 (UTC)
Det der stødte mig mest før var formuleringen “Det går klart frem at […]”, for det fremgår nemlig ikke af fortællingen om Stefanus at martyriet er godt og bringer frelse. Den formulering er væk nu, så jeg synes at texten er mere koncis efter ændringen. Tak for det.
--Blanu 18. sep 2005 kl.08:39 (UTC)