Diskusjon:Martini (vermut)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hører ikke denne artikkelen under Martini (selskap) istedet for Martini (vermut)? Denne artikkelen handler kun om selskapet, ikke om drikken. På samme måte som Ringnes Bryggeri og Ringnes Øl er to forskjellige tema. mali 16. jan 2006 kl.10:26 (UTC)

Den bør heller utfylles om vermuten; det som står om selskapet er misvisende, så langt jeg har klart å finne ut. Vermuten produseres av Bacardi. --–Duffman 16. jan 2006 kl.10:37 (UTC)
Det som står her er bare en ren kopi av Martini (selskap), som jeg har skrevet. At informasjonen om selskapet skulle være misvisende forstår jeg ikke. At vermuten produseres av Bacardi er feil; Bacardi har sin egen vermut. Cnyborg 16. jan 2006 kl.11:33 (UTC)
Jeg så mer på dette, og nå har det blitt laget et skikkelig rot her. Å legge Martini (selskap) over til Martini (vermut) er klønete; selskapet har i sin levetid produsert mange andre ting enn vermut, så å legge artikkelen der blir villedende. Hvis det skal være en felles artikkel bør den i så fall legges under selskapet. Jeg gjorde en revertering som jeg så igjen har revertert, fordi jeg merket at det har var gjort en del flytting, men slik det er nå virker det helt galt. Cnyborg 16. jan 2006 kl.11:44 (UTC)
Jeg skjønner ikke helt hva du sikter til som rot - det eneste som er gjort med artikkelen er flytting fra Martini (selskap) til Martini (vermut), slik de har på en:wp. Martini-merket eies av Bacardi så langt jeg kan se. --–Duffman 16. jan 2006 kl.12:04 (UTC)
Det er ikke det tilsvarende som på en:. Artikkel som det er laget interwiki til omhandler kun det ene produktet, og hvis du ser på det finner du i første linje at det ligger en rød lenke til firmaet. De har altså ikke noen tilsvarende artikkel der. Selskapet Martini er et selvstendig, italiensk firma, og har aldri vært eiet av Bacardi, og de har enerett på navnet Martini bortsett fra i USA. Cnyborg 16. jan 2006 kl.12:09 (UTC)
Klarer du å oversette Martini è un marchio registrato da Bacardi & Company Limited tutti i diritti sono riservati? --–Duffman 16. jan 2006 kl.12:21 (UTC)
Ja, det klarer jeg. Det var overraskende. Jeg slo opp på Martinis nettside, og de er registrert som et italiensk firma. Bacardi er på sin side registrert på Bermuda. Et tredje selskap, Bacardi-Martini, produserer og formidler produkter fra begge selskaper i en del land, inkludert Norge. Teksten på etiketten er overraskende, fordi det på nettsiden til Bacardi-Martini står at Bacardi og flaggermuslogoen er et registrert varemerke for Bacardi, mens Martini og ball- og streklogoen er registrert varemerke, uten noen nærmere spesifikasjon. Dette bør granskes litt nærmere, men det gjør mitt anliggende om å skille informasjonen om selskapet fra informasjonen om produktet mer presserende, fordi det er snakk om historisk informasjon om selskapet som er lite relevant i en artikkel om vermuten. Cnyborg 16. jan 2006 kl.12:49 (UTC)
Da synes jeg du skal flytte artikkelen tilbake, så kan både du og jeg forsøke å grave litt dypere. --–Duffman 16. jan 2006 kl.12:52 (UTC)
Er det ikke bedre å la det stå slik det er nå inntil vi finner ut av det, så får vi det ryddig og greit når vi først flytter det. Martini kan da også utvides en del, det er en del andre betydninger (blant annet en del med Martini som etternavn). Det jeg har funnet ut så langt er det det hele er forvirrende. Bacardi har kjøpt opp en kontrollerende andel i Martini. De to er fortsatt egne selskaper, men i de fleste land handler de under navnet Bacardi-Martini. Cnyborg 16. jan 2006 kl.13:05 (UTC)
Greit det. Jeg kan se om jeg finner ut noe mer senere idag. --–Duffman 16. jan 2006 kl.13:07 (UTC)