Diskusjon:Manga

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Manga er del av underprosjektet tegneserier, som søker å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av temaer om og relatert til tegneserier. Hvis du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
B Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på B-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.

La til Mangaens Historie og Moderne Manga[rediger kilde]

Mangaens historie For det meste oversatt jeg artikkelen med samme navn og "History of Manga" på det engelske Wikipedia. Gjorde også litt research på noen navn og enkelte teknikker. Jeg vet ikke om dette burde bli gjort til en seperat artikkel med en synopsis i denne, men tror det er en god ide.

Brukte samme layout og innhold som "History of Manga" på det engelske Wikipedia, med noen forandringer (forkortet noe og utdypet noe).

Moderne Manga Denne trenger jobbing, men jeg prøvde å dekke nøkkelelement. Tror vi trenger en "Genrer", utbrodering på "Temaer" (med spesifikke eksempler), også en "Manga til Anime" seksjon.

Osamu Tezuka trenger en egen artikkel i tillegg til det vi har her.

Jeg trenger hjelp med referanser, og vet ikke om "Kilder" seksjonen er endel av standaren her.

Håper på kommentarer. Sondreus 16. mai 2007 kl. 13:17 (CEST)[svar]

Fremmed påvirkning[rediger kilde]

«og skiller seg noe ut fra det vi er vant med i tegnestil, fortellerteknikk og handling. Grunnen til dette er at japansk seriekunst i mange år levde et liv isolert fra både europeisk og amerikansk.»

(Det ser ut til at det mangler noen ord etter punktumet.)

Jeg får ikke dette helt til å stemme med hva som sies på den engelske manga-siden: «Manga developed from a mixture of ukiyo-e and Western styles of drawing, and took its current form shortly after World War II.» og «Manga developed from a mixture of ukiyo-e and Western art movements. When the United States began trading with Japan, Japan tried to modernise itself and catch up with the rest of the world. Thus, they imported Western artists to teach their students things such as line, form and colour»

Kommentarer? Tskoge 12. jul 2005 kl.17:49 (UTC)

Hmm. Det er nok jeg som er synderen her, men jeg kan ikke huske hvor jeg har det fra. Jeg regner med at en del av folkene på en: har mye mer peiling på temaet enn hva jeg har. Du må bare gå løs på teksten om du ønsker det. -- Einar Faanes 14. jul 2005 kl.08:49 (UTC)
Jeg vet strengt ikke noe om manga, så jeg vet ikke hva en kort artikkel bør inneholde. --Tskoge 14. jul 2005 kl.22:38 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Manga. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. sep. 2023 kl. 21:51 (CEST)[svar]