Diskusjon:Magnetfelt

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Magnetfelt og magnetisk flukstetthet[rediger kilde]

Jeg slakta «magnetisk flukstetthet» og prøvde å flette inn noe om det her (forsatt ikke helt vellykket). Jeg tror det er best å forsette det som er begynt og ha én artikkel som beskriver både B og H, selv om de historisk behandles som to forskjellige ting. Utfordringen da er å få inn forskjellene på en ryddig måte. (dette har de ikke greid på engelsk wiki enda. Den er meget rotete fremstilt)--Jivestgarden 17. des 2006 kl. 20:46 (CET)

Magnetfelt og magnetisk flukstetthet[rediger kilde]

Enig, jeg tenkte å hente litt av denne teksten fra engelsk, men endte opp med noen figurer og noe av teksten under Elektrisk ladning og Magnetiske felt, så jeg måtte gå tilbake til gamle "Elektrisitet og Magnetisme" fra NTNU hd 17. des 2006 kl. 22:18 (CET)

Jordens magnetisme[rediger kilde]

Er en mann fra Oslo som egentlig ikke har noen stor kunnskap i magnetisme (Planetenes magnetfelt). Eneste kunnskap jeg har i dette er det jeg lærte i barneskolen. Dette høres kanskje litt for mye eventyrlig ut, men det gjorde også mobilen for 50 år siden.

Jeg har lenge gått å forundret meg over hvorfor ikke denne energien ikke er tatt i bruk innenfor transport på og uten for jorden. Min tanke eksperiment er som følger.

Hvis man kunne lage et flygende farkost som var bygget slik at den hadde sterke pluss og en minus felt, og som man kunne ha 100 % kontroller over.

Er det i det hel tatt mulig å lage et slik farkost?

Hva hindrer et slik farkost i å kunne bevege seg i stor fart fra a til b?

Er det da noe muligheter til da å kunne bruke denne farkosten utenfor vår planet?

Et svevetog er en slik farkost, så prinsippet fungerer faktisk, men magnetfeltene i rommet er altfor svake til å kunne brukes som drivkraft. Du vil heller ikke ha kontroll på en slik farkost i rommet siden du må gå den veien magnefeltlinjene peker, dvs. du må enten gå mot jordens nordpol eller sørpol. --Jivestgarden 12. jun 2008 kl. 20:40 (CEST)

Opprydding[rediger kilde]

Den opprinnelige presentasjonen her inneholdt ingen referanser og med et stoffutvalg som virket noe tilfeldig. Jeg har nå prøvet å rette dette noe opp, men det er fremdeles mye som kunne vært med her. Skal prøve å komme tilbake til det.Phidus (diskusjon) 11. apr. 2018 kl. 16:46 (CEST)[svar]

God kveld Phidus, denne setningen i ingressen tror jeg må ha flere mangler: «Det er vanlig å skille mellom to magnetiske felt som betegnes med henholdsvis B eller H. Da kalles B for det magnetiske fluksfeltet.» Jeg tror dette enkelt kan forbedres, f.eks. slik: «Det er vanlig å skille mellom to magnetiske felt som betegnes med henholdsvis B og H, der B kalles for magnetiske fluksfeltet og H for magnetiske feltstyrke.» Med vennlig hilsen Frankemann (diskusjon) 10. mar. 2023 kl. 23:16 (CET)[svar]

Ja, det er mye bedre! Godt å se at du er på hugget igjen! Phidus (diskusjon) 11. mar. 2023 kl. 13:18 (CET)[svar]