Diskusjon:Magick

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg så her at Duffman hadde market artikkelen for opprydning. Litt uenig i denne markeringen, ettersom den forutsetter at jeg selv har sagt at jeg ikke har tid eller ikke har tenkt å rydde opp i det selv (noe jeg har tenkt). Jeg jobber ennå med artikkelen. Såvel som opprydning, så kommer det også mer materiale. Ellers er jeg takknemlig for innlegging av omdirigering fra "Vitenskapelig Illuminisme" til "Magick" (istedet for at Vitenskapelige Illuminisme" ble en egen artikkel).--Janj 17. feb 2006 kl.08:55 (UTC)

Det ligger ingen kritikk i opprydningsmerket, men hvis du vil kan du heller bruke {{under utvikling}} eller {{arbeid pågår}}. --–Duffman 17. feb 2006 kl.08:59 (UTC)
OK - takk for tipset :) --Janj 17. feb 2006 kl.09:01 (UTC)
Siden Vitenskapelige illuminisme nå er en redirect bør du legge inn fjerning av lenken i teksten som en del av opprydningsplanen ;) OPus- (Disk.|Bidrag) 17. feb 2006 kl.09:15 (UTC)

Det begynner å smake fugl for min del nå. Jeg har noen småendringer jeg har tenkt å gjøre, men så regner jeg med å være i mål. Den neste artikkelen blir om Den Sanne Viljen, for å sette begrepet Magick i kontekst. Vilje-begrepet hos Crowley er veldig viktig for å forstå systemet hans og er mer komplisert enn man først skulle anta. --Janj 20. feb 2006 kl.00:02 (UTC)

Her er setning som jeg synes smaker av dårlig kokt fugl: «som å være et forsøkt på å rehabilitere magien som han mente hadde tiltrukket for mange dilettanter, eksentrikere og sveklinger som søkte tilflukt fra virkelighetens verden i magien»!! Kom igjen, dilettanter og sveklinger? --Finn Bjørklid 20. feb 2006 kl.02:03 (UTC)
Vel, det kan du kanskje si. Dette er faktisk direkte sitat fra Crowleys Liber ABA, så jeg ser ingen problemer med dette. Crowley sier selv at en hovedårsakene var nettopp dette. Da kan jeg ikke se noe problem med å si det - jeg henviser bare til Crowleys motiver med sitt system. Den eneste feilen jeg kan innrømme er "forsøkt" - noe som skal være "forsøk". Skulle også vært et komma eller to der inne - men det er finpuss til slutt.--Janj 20. feb 2006 kl.09:13 (UTC)
__________
Hva ligger kritikken egentlig i. Er det slik at du betviler at dette var Crowleys erklærte hensikt bak å rehabilitere magien? I så tilfelle hadde det vært en ide å sjekke ut de henviste kildene, men for å gjøre det enkelt for deg:
"["Magic"] has attracted only too many dilettanti and eccentrics, weaklings seeking in "Magic" an escape from reality." -Liber ABA, side 127.
Om det ikke var dette kritikken lå i, så må jeg spørre om: det er vel ikke hovedhensikten med en artikkel å fremstille personen Finn Bjørklid sin mening om temaet og hva som var Crowleys hensikter med å rehabilitere magien. Artikkelen påstår seg å være en fremstilling av Crowleys system og da er det på plass å fremstille Crowleys erklærte hensikt bak å rehabilitere emnet. Hvis det var noe annet du tenkte på hva gjelder dårlig kokt fugl, så håper jeg du utdyper og forklarer dette, fordi som det står nå har jeg vanskelig for å se hva kritikken skulle faktisk være om den skulle være velbegrunnet. --P156 20. feb 2006 kl.10:16 (UTC)