Diskusjon:Livssyn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ateisme et livsyn[rediger kilde]

Jeg ser at noen flere ganger har fjernet ateisme som livsyn, men det er ganske uklokt den tid da ateisme i hovedtrekk regnes som et livsyn. Ta en hvilken som helst lærebok om livsyn, og man ser at den også inneholder ateisme. Derfor er det uklokt å fjerne ateisme som livsyn i denne artikelen.

Derimot mener jeg et det er fornuftig å helle beskrive hvorfor noen mener at ateisme ikke nødvendigvis er et livsyn, slik at begge sider av saken er representert. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Segrov (diskusjon · bidrag) 19. des 2007 kl. 14:12 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Om jeg forteller deg at jeg er en ateist, så forteller det noe om hvordan jeg ikke ser på livet. Det sier deg at jeg ikke har et religiøst livssyn, men det forteller overhodet ingenting om hvordan jeg ser på livet og hvilke meninger jeg legger i det – som jo er hva et livssyn skal gjøre. Ateisme kan gjerne være en del av et livssyn, et ateistisk livssyn, men ateisme i seg selv er ikke en livsanskuelse.--BlueBench 2. feb 2008 kl. 11:01 (CET)
Om jeg forteller deg at jeg er muslim og høyremann, forteller også det noe om hvordan jeg "ikke ser på livet". Ateisme-begrepet er konstruert for å beskrive de som tok at standpunkt mot kirke og gudstro, og dette sier i høy grad meget om hvilke syn man har på livet. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 62.16.152.120 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Dersom du sier at du er en teist, forteller det noe, men forsvinnende lite om hvordan du ser på livet. Du kan ha et utall av radikalt forskjellige religioner. Ateisme beskriver bare et snevert lite element av et eventuelt livssyn. Artikkelen er forøvrig så hakkende gale at den burde fjernes. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.109.166.207 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Dersom jeg sier at jeg er uenig i Høyres politikk, hvor mye sier det om mitt politiske syn? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.109.166.207 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)