Diskusjon:Liste over land etter areal

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kongeriket Norge[rediger kilde]

Bør ikke Norge vises med et areal på 385 199 km² (inkl. Svalbard og Jan Mayen), og Svalbard fjernes fra listen? Fransk-Guyana og Mayotte, Guadeloupe etc. er jo tilsynelatende talt med til Frankrike, så hvorfor skal Norge deles opp i flere enheter når ikke andre land gjør det?

Hva med Dronning Maud Land som og tilhører Norge 2 700 000 kvadrat kilometer....? I Antarktika mellom 20° vest og 45° øst.......Tommy. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.166.37.223 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!) Dette gjelder såvidt jeg ser kun avsnittet om Dronning Mauds Land. 3s (diskusjon) 21. mai 2013 kl. 14:20 (CEST)[svar]

Uenig i at Svalbard og Jan Mayen skal inkluderes i arealet til Norge. Norge er faktisk kun fastlandsnorge, mens Kongeriket er med Svalbard og Jan Mayen. I så tilfelle må man inkludere Grønland og Færøyene i Kongeriket Danmark, og således gjøre DK til et av verdens største land. Mer eller mindre ubrukelig liste når man ikke har samsvarende kriterier fra land til land. TorbjørnS (ʦ) 19. sep 2013 kl. 18:42 (CEST)

Nytt land[rediger kilde]

Det bør legges til Sør-Sudan som nummer 10 nå.

Kildebruk[rediger kilde]

Å berre bruke ei kilde over verdens største land er for tynt. Fleire av areala samsvarer ikkje med norske kjelder som Hvem Hva Hvor. --80.202.102.145 9. mai 2006 kl. 17:28 (UTC)

Jeg tror heller på CIAs faktabok enn på Se & Hørs spørrebok. Jon Harald Søby 9. mai 2006 kl.17:33 (UTC)
Eg sa ikkje Se og Hørs spørrebok. Enten den eine kjelda er Se og Hør eller CIA er ei kjelde for lite. Trur du at CIA er fullstendig objektive når det gjeld utanrikspolitikk, oppfatting av sjølvråderett og areal? --80.202.102.145 31. mai 2006 kl. 16:45 (UTC)

Dette er alermerende

Det er slikt som ødelegger wikipedia. Listen er feil. Tyskland er ikke mindre enn Norge jeg synes at listen skal gjøres om eller legges ned, for dette er en skam for wikipeidas filosofi, å dele kunnskap! Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.166.149.224 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Ta det med ro, verden går ikke under riktig enda. Hvis du har bedre informasjon, er du mer enn velkommen til å rette artikkelen. - Soulkeeper 8. mai 2007 kl. 19:30 (CEST)[svar]
Godt sagt =) Tpb007 18. aug 2007 kl. 15:04 (CEST)

Oppsett[rediger kilde]

Synes listen virker noe uoversiktlig slik som den står nå, om jeg ikke er alene om den meningen burde vi utvide listen til lignende sortering og listeoppsett som på engelsk/og andre Wikipedia? Helon 13. okt 2006 kl. 08:20 (UTC)

Det blir jo merkelig å ha med Dronning Maud Land i den norske statistikken, når ikke andre lands sydpolsektorer er tatt med.

Spania![rediger kilde]

Denne listen er ufullstendig man har ikke tatt med spanias oversjøiske terriroiumer som Kanariøyene og Ceuta bare for å nevne noen! - Kai500

Kanariøyene renges som en av spanias autonome regioner og derfor mener jeg at arealet er medregnet i Spanias. Jeg er mer usikker på Ceuta som er en eksklave, og er nok derfor også regnet med i arealet. Den blir også regnet som en provins. Mvh. J. T. Salte (diskusjon · bidrag · @)(OklahomaWP:AK 17. okt 2007 kl. 08:45 (CEST).

Feil/unøyaktigheter i areal for Australia, Marokko og Norge (m. fl.)[rediger kilde]

  • På samme måte som for Norges, Storbritannias, Frankrikes, Chiles, Argentinas og New Zealands krav i Antarktis, er heller ikke Australias krav internasjonalt anerkjent. Lista blir selvsagt feil dersom kun ett av landene med krav i Antarktis får dette området godskrevet.
  • Peter I. øy er på samme måte som Australias Antarktis-krav ikke internasjonalt anerkjent, og bør på samme måte slettes (alternativt må det suppleres med dronning Maud Land. Dronning Maud land og Peter I. øy har samme status i dette henseende.)
  • Vest-Sahara er ikke anerkjent som Marokkos territorium - og bør også slettes.
  • En rekke andre feil på lista er ikke kommentert.

Mvh ~~

Tokelau[rediger kilde]

Tokelau er med på denne listen, men det står i artikkelen at det er en del av New Zealand. Hvorfor gjør det det? Og skal den bare slettes? Fredric89 26. nov 2009 kl. 17:09 (CET)

Det skulle være merkelig om Frankrike var større enn Sverige, for en kan lett se med det blotte øye at det ikke er det. Her må det være at franske kolonier er medregnet i arealet, slik som Réunion, Korsika, Guadeloupe, Saint-Martin, Fransk Guyana, Saint-Pierre og Miquelon, Ny-Caledonia etc. Det er forsåvidt greit nok det, men da burde vel også Svalbard, Bouvetøya, Jan Mayen og Bjørnøya regnes med til det norske arealet? Ser at hvertfall Svalbard står for seg selv her, noe som jo blir misvisende.Dette usignerte innlegget ble skrevet av [[Bruker:{{{1}}}|{{{1}}}]] ([[Brukerdiskusjon:{{{1}}}|diskusjon]] · [[Special:Contributions/{{{1}}}|bidrag]]) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg aner at Mercator-projeksjonen (som er en måte å beskrive et kuleskall på flatt papir), ikke yter synsmessig rettferdighet når det gjelder land som ligger nord/syd for hverandre. De nordligste landene blir gjerne større, dvs. bredere i øst-vestretning, slik en kan «se» at Finnmark er nesten like stort som sørnorge og at Svalbard er uforholdsmessig oppsvulmet.
Svalbard er forøvrig ikke norsk territorium, men internasjonalt og administrert av Norge, altså en annen skål. Det må antas også å gjelde for ganske store deler av Antarktis. Skal vi telle det med, vil vel drøyt 50% av landet vårt karakteriseres som islagt. --Bjørn som tegner (diskusjon) 27. jul 2012 kl. 21:47 (CEST)
Svalbard er norsk territorium - 100%. Det er ikke internasjonalt territorium,. og skal følgelig regnes med til Norges areal. Det samme gjelder Jan Mayen. Mvh, Bjoertvedt (diskusjon) 20. nov 2012 kl. 20:03 (CET)

Trenger revisjon ??[rediger kilde]

Denne listen ser ut til å ha vært kontrollert i 2008, henviser til CIA World Factbook i 2008. Nå har en IP adresse fjernet nr. 6,5 på listen som var EU, hvilket slik listen er avgrenset ser riktig ut, men det er jo interessant å se arealet på EU da. Den svenske listen ser relativt lik ut, men andre språk har veldig forskjellige lister. Den tyske ser veldig bra ut. Noen som har lyst til å arbeide med denne? --Stallo (diskusjon) 19. mai 2013 kl. 12:58 (CEST)[svar]

Beskyttet[rediger kilde]

Det er visst populært å fjerne EU fra denne listen. Jeg har beskyttet siden i tre mnd. fra uregistrerte/nye brukere. -PeterFisk (diskusjon) 13. jan. 2016 kl. 08:14 (CET)[svar]

Det er langt fra alle som er oppført i lista som er selvstendige stater. --Odd Eivind (diskusjon) 27. des. 2017 kl. 16:48 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over land etter areal. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. jan. 2022 kl. 10:31 (CET)[svar]

Burma heter Myanmar[rediger kilde]

"Myanmar, offisielt Republikken Myanmarunionen, tidligere kjent som Burma"

https://no.wikipedia.org/wiki/Myanmar


"Myanmar, tidligere kjent som Burma"

https://snl.no/Myanmar AnonX365 (diskusjon) 19. mar. 2024 kl. 15:18 (CET)[svar]