Diskusjon:Liste over norske kommuner

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ser nemlig bare 431 kommuner på denne listen

431 er riktig pr 1.1.06! M. Haugen 19. jan 2006 kl.07:47 (UTC)
Frei og Kristiansund ble slått sammen fra 1. januar 2008. Nå er det 430.


Alfabetisk liste[rediger kilde]

Den alfabetiske listen setter Å foran Ø. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 88.90.216.211 (diskusjon · bidrag) 3. nov 2007 kl. 15:21 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Det er dessverre en feil som ligger i Wikipedia. Jeg tror Wikipedia følger alfabetet på svensk for Æ, Ø og Å, og at det ikke er mulig å gjøre noe særlig med det, dessverre. Blue Elf 3. nov 2007 kl. 15:29 (CET)
La inn en litt uren fiks, ser ut til å fungere som en provisorisk løsning. Btd 3. nov 2007 kl. 16:39 (CET)


Arealrangeringen[rediger kilde]

Det er en feil i arealrangering. et ser ut som om rangeringsfunksjonen ikke leser kommaet. Dermed blir 6,15 større enn 57,2 som igjen er større enn 377.

Hva skal med?[rediger kilde]

Jeg jobber med en ny utgave av tabellen og har jobbet med et utkast i Sandkassa mi, men jeg ønsker å ta en diskusjon om hva som skal med. Jeg har tatt med følgende:

Kommune Kommunenavn Adm. Sentrum Fylke Folketall Areal Kart. Våpen Målform Ordfører Parti Varaordfører/
Byrådsleder (b)
Parti

Er litt usikker på hva som skal med, i kommuner med parlamentarisme (Oslo/Bergen) legger navnet på byrådsleder (og merkes (b) etter navnet) i stedet for varaordføreren. Mvh Røed (d · en) 7. jan 2008 kl. 12:42 (CET)

Jeg foreslår: stryk varaordfører og 2 x parti. Sett fra et kommuneståsted er ikke dette ting som vi synes det er veldig viktig å fortelle om.
Folketall er nok viktig, men er en krevende jobb å oppdatere etterhvert som vi legger det inn stadig flere steder. (Kanskje det snart er rasjonelt å lage 430 innbyggertall-maler?).
Dette med byråd gjelder såvidt få kommuner at det kanskje er like praktisk å bruke fotnoter ved ordfører for å skrive at "Bergslo kommune har kommunal parlamentarisme. Byrådsleder er Baue Corps". Mvh --MHaugen 7. jan 2008 kl. 12:58 (CET)
Det finnes innbyggermaler for alle kommuner som bør brukes i alle tilfeller. Se {{kombef}}. Btd 7. jan 2008 kl. 15:42 (CET)

Ordførerparti[rediger kilde]

Maldiskusjon:Nåværende ordførere i Nordland har det blitt diskutert om hva som skal stå som ordførerparti om ordføreren er medlem/representerer ett parti, men stiller til valg på en fellesliste/bygdeliste. Jeg mener at det bør stå det partiet ordføreren representerer som person som bør stå der. Jeg spurte Kommunal-Rapport dette i forbindelse med et kart de publiserte hvor kartet var farget etter ordførerparti:

'Ser at dere i ordførerkartet i denne utgaven har fargelagt Bø (i Nordland) lyseblå (for Høyre), mens Værøy (Høyre, jfr. :Høyre ) og Beiarn (SV, jfr. :SV ) er grå. Det er felleslister/bygdelister i samtlige av disse kommunene. :Hvorfor har da noen blitt grå, og noen har fått partifargene?
Har hatt et liknende "fageleggingsprosjekt" på wikipedia, og lurer derfor på hvordan dere har fordelt fargene på de respektive :kommunene.
Mvh
Røed

svar:

Felleslistene/bygdelistene har vi som du skriver, markert grå.
På felleslistene har vi prøvd å finne fram til ordførerens parti, der det har vært mulig å oppspore - for så å markere dette på kartet.
Når det gjelder Værøy og Beiarn ser det ut som du har rett, og vi har tatt feil.(dvs. i det minste vært litt upresise)
Vi trykker også kartet som en egen plakat senere i desember og prøver å

korrigere slike ting der.

Finner du flere tvilsomme ting eller feil, er det bare å si i ifra.
Takk for mailen din.
mvh
Terje Lien
Kommunal Rapport

Jeg mener derfor at man bør skrive partiet ordføreren tilhører, men man kan godt markere de aktuelle på en måte som viser at det er på en bygde/fellesliste. Mvh Røed (d · en) 17. jan 2008 kl. 00:44 (CET)

Dette mener jeg ikke stemmer! Jeg mener absolutt ordføreren bør være oppført under den listen han er valgt inn på, og ingen ting annet. Jeg har konferert med ordføreren i Beiarn (Frigg-Ottar Os), og han deler mitt syn. Han sier at han som ordfører er velgt inn for og representerer Beiarn Bygdeliste. Hvilket parti han som privatperson er meldlem av er i så måte irrelevant for hans ordførergjerning. Han kjente også til ordførerkartet til kommunal-rapport. Han har selv vært i kontakt med kommunal-rapport, og har derfra fått opplyst at han for framtiden skal føres opp som ordfører for Beiarn Bygdeliste, og ikke for SV. Havardos 21. jan 2008 kl. 12:57 (CET)