Diskusjon:Lerkeslekten

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei, eg tror denne siden skal hete lerker og ikke Lerk (slekt). Har lest at det helst skal være norske navn som brukes. Delgruppelisten her er bare latin og nokre av artene har oppslag her på norsk wikipedia, med da med sitt norske navn. På siden Furufamilien finnes listen med norske navn. Den burde endres, der det finnes norske navn. Eg er litt ny her ... sjokoladehelsing fra --Sjokolademusa 2. aug 2006 kl.23:58 (UTC)

Du har et poeng, men det blir litt vanskelig å kalle den "lerker", fordi det også er en fuglegruppe som heter det. Vi bør finne en løsning som også inkluderer en fremtidig artikkel om denne. Når det gjelder norske navn i lista: Jeg kopierte lista fra engelsk WP, og det ble enklest sånn. Det stemmer at norsk navn er å foretrekke, og det er fritt fram for å bytte ut de latinske navnene med de norske. Bare husk at norske navn begynner med liten bokstav, latinske med stor bokstav, og alt sammen bør helst være alfabetisk. Bare spør om det er noe! MVH Soulkeeper 3. aug 2006 kl.00:03 (UTC)
Hei soulkeeper, det var raskt svar. Men tror du ikke at norske navn skal skrives med stor bokstav når det er snakk om art, slik det blir her. Det syns eg. Det med å bruke lerker om fugler tror jeg må være riktig, så der har du rett. Så har vi disse lommelerkene.... Takk og ny helsing fra --Sjokolademusa 3. aug 2006 kl.00:20 (UTC)
Inne i taksoboksene skal alt begynne med liten bokstav, unntatt vitenskapelige navn. Unntaket er overskriften og bildeteksten, som begynner med stor bokstav uansett. Du kan lese mer om formateringen i taksobokser på Wikipedia:Taksoboks. MVH Soulkeeper 3. aug 2006 kl.00:32 (UTC)

Forresten, jeg konsulterte Bokmålsordboka, og fant ut at lerker (planter), graner og furuer faktisk var riktig. Så da endret jeg det like så godt med det samme. - Soulkeeper 3. aug 2006 kl. 19:58 (UTC)

Bruk av bilder[rediger kilde]

Jeg har prøvd å legge til bilder jeg fant på engelsk W. Funker ikke. Håper noen er så grei å se over koden og fikse det som er feil. Gjerne med en kort forklaring i diskusjonen så jeg ser hva som manglet.--Teodor 3. okt 2006 kl. 09:05 (UTC)

Bilder som ligger lokalt på engelsk Wikipedia er ikke tilgjengelig for andre Wikipediaer. Kun bilder som ligger på Commons er tilgjengelig mellom de ulike Wikipediaene. mali 3. okt 2006 kl. 09:46 (UTC)

OK. Vet du om det er mulig å få dem til norsk W ved å få seg en bruker der? Eller evt. ved å be om å få dem inn på Commons--Teodor 3. okt 2006 kl. 12:48 (UTC)

Er det mogeleg å leggja ut bilete ein sjølv har teke?
Det er det. Det beste er at du legger ut bildene på Commons, hvordan du gjør det er godt forklart der. Reinhard Heydt 4. mar 2008 kl. 09:42 (CET)