Diskusjon:Lav

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har etter fattig evne oppgradert denne artikkelen litt (10. mai). Noe er oversatt fra engelsk wp (en:Lichen) og noe er stjælt fra andre steder. Jeg har lagt til en liste over familier av lavarter. Disse har i det minste norske navn. Men nå er det slik at lav er klassifisert, som seg hør og bør, i et hierarkisk system av klasser, ordener, familier, slekter og arter. Det meste av dette har bare latinske navn. Jeg er rimelig fersk på wikipedia, og jeg vet ikke policyen for hva det bør opprettes egne artikler om. Noen av de mer kjente artene har jeg opprettet (Kvistlav, Grønnever, Gullroselav, Islandslav) og det regner jeg med er greit (de bør nok utfylles av noen med mer fagkunnskap etterhvert, men det er ihvertfall en start). Mitt spørsmål er om hvor stor detaljeringsgrad det skal være på dette temaet - bør det f.eks. være egne artikler på de forskjellige klassene og ordenene? (Og et tilleggsspørsmål: Hva er prinsippet bak kategorier? Lav ligger i sopp - bør det ha egen kategori? Lavene er vel som gruppe biologisk sett atskilt fra soppene?) Andewa 28. mai 2007 kl. 20:27 (CEST)[svar]

Supert at du har gått løs på lav. Bare fortsett. Det fins ingen klare regler om hva vi «bør» ha artikler om. Så hvis du har lyst til å skrive artikler om alle de større lavgruppene, er det fint. Hvis de bare har et vitenskapelig navn, men du mener at de fortjener en artikkel, bruker du det vitenskapelige navnet som artikkeltittel.
Du har sannsynligvis sett organismemalen. Hvis ikke, får du kanskje noen flere svar der. Bortsett fra at lav jo ikke er noen naturlig gruppe, da... Dette kompliserer jo saken litt, og jeg er ikke ekspert nok på laver for å gi en ferdigklekt anbefalning.
Når det gjelder wikipedia-kategorisering, bør lavene få sin egen kategori når det er nok artikler (dvs. mer enn ti). Denne kategorien ville jeg foreslå å kategorisere under Kategori:Organismer. Jeg har nå gjort dette. Etter hvert kan man evt. vurdere å splitte opp kategorien videre.
Jeg så at noen av artiklene hadde interwikilenker og andre ikke. Det hadde vært fint om du lager slike lenker med en gang.
Bare spør meg, hvis noe var uklart. Jeg syns du har gjort en strålende jobb, og i hvert fall til å være fersk! Hilsen, Hanno 25. jun 2007 kl. 21:54 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lav. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jul. 2018 kl. 13:44 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lav. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. mar. 2022 kl. 04:51 (CET)[svar]