Diskusjon:Kvinner i vitenskapen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Prosjektside[rediger kilde]

Det finnes nå en prosjektside her: Wikipedia:Underprosjekter/Kvinner i vitenskapenDanmichaelo (δ) 27. mar 2012 kl. 13:14 (CEST)

Litt pirk i artikkelen[rediger kilde]

Kan jeg få lov til å pirke litt? Det står «men kvinner har også kommet med bidrag og ofringer for vitenskapen siden tidenes morgen» Ofringer? De har antagelig ikke ofret til vitenskapen slik man gjør overfor en guddom, men henviser til å vært personlig dedikert og engasjert, og således ofret (eller forsaket) mye (som familieliv) på vegne av vitenskapen. Og, «siden tidenes morgen», det er litt poetisk å si, men når er egentlig det, i forhistorisk tid eller fra menneskene begynte å gå oppreist? Hva menes egentlig med vitenskap, er det for eksempel vitenskapelig arbeid å finne opp hjulet, ilden og benytte verktøy? Eller er vitenskap noe som forutsetter et skriftspråk? Det jeg forsøker å si er at begrepet vitenskap bør defineres innledningsvis på en måte som setter artikkelens premisser. --Finn Bjørklid (diskusjon) 28. mar 2012 kl. 12:52 (CEST)

Råd om interne lenker[rediger kilde]

Jeg har notert meg at det i noen artikler er brukt uhensiktsmessig oppsett for å lenke opp pekere til andre artikler. Eksempelvis ble det i en artikkel benyttet formatet [http://no.wikipedia.org/wiki/Anatom Anatom] - for å lenke opp anatom. En annen form som sees ofte er [[anatom|anatom]]. Samme ord på begge sider som her, er også unødvendig omstendelig; beste måte å lenke opp et begrep som har artikkel, er kort og godt [[anatom]].

Men - det går an å bruke formatet [[anatomi|anatomisk]] hvis man ønsker at det lenkes til et begrep som avviker litt fra ordet som «blåfarges» i teksten. Et enda mer «avvikende» eksempel benyttes ofte: [[Den internasjonale kvinnedagen|kvinnedagen]] - gjør at lenken i teksten du skriver blir forenklet, og likevel peker riktig. Altså, hvis denne midtstolpen (|) brukes, betyr det at teksten til venstre for den er det korrekte navn på artikkelen det pekes til, mens uttrykket til høyre vil forekomme synlig i teksten. Sett pekeren over denne og se hvor du kommer ved å klikke på den! TorSch (diskusjon) 28. mar 2012 kl. 14:34 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kvinner i vitenskapen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. mai 2022 kl. 05:38 (CEST)[svar]