Diskusjon:Kornisk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Kornisk er del av underprosjektet Språk, som søker å øke antall artikler relatert til språk og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende språkartikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
Start Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på start-nivå på kvalitetsskalaen.
Lav Denne artikkelen er av lav prioritet innen sitt emne.

Kommentar[rediger kilde]

Jeg siterer fra artikkelen: "Den siste kjente person som snakket KUN kornisk var Dolly Pentreath, som døde i desember 1777. Språket opphørte dermed å være et levende språk".

Sistnevnte setning er ikke logisk. Språket kan leve selv om en person med konisk som morsmål også kan andre språk! Dette usignerte innlegget ble skrevet av 88.2.185.138 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Godt observert. Det skulle egentlig stå at hun hadde det som morsmål (ifølge den engelskspråklige artikkelen), men hadde kommet feil ut. Den siste personen som kun snakket kornisk døde rundt 100 år tidligere, i 1676. Jon Harald Søby 14. des 2007 kl. 16:55 (CET)

Feil navn?[rediger kilde]

Dolly Pentreath må vel være feil navn? Hvor stor det at hun heter Dolly? Både i boka jeg har i fanget nå (Ordenes Historie av Victor Stephenson), og på bildet i artikkelen på wikipedia som omhandler henne, står det at hun heter Dorothy. Simen Nyhagen 30. jul 2010 kl. 12:07 (CEST)

Se wikt:en:Dolly. Jon Harald Søby 30. jul 2010 kl. 15:51 (CEST)
Tja... Min mening, i dette tilfellet, er at man bør bruke det fulle navnet til personen det gjelder, og ikke korte det ned. (Hvertfall ikke i artikkelen som omfatter henne, men det er en annen sak). Man bør bruke hele navnet hennes i artikler som nevner henne (f. eks artikkelen om kornisk). Selv om det er vanlig med diminutivsformer på navn som hennes, synes jeg man bør bruke hele navnet. Hvis ikke, blir det på sikt et virvar av forkortede navn. Simen Nyhagen 31. jul 2010 kl. 01:32 (CEST)