Diskusjon:Kongeriket Jerusalem

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har gjort noen rettelser på denne artikkelen, men det trengs enda mer! Det var mange unøyaktigheter her, og en del direkte feil (blant annet at Jesus skulle være født i Jerusalem). Jeg synes for eksempel de tre punktene om hvorfor Jerusalem er viktig for kristne, jøder og muslimer godt kunne omskrives. Det å si at de kristne "tror Jesus døde der", og muslimene "tror Muhammed døde der" er vel ikke så gode formuleringer. Følgende formulering er vel også mildt sagt en noe forenklet utgave av virkeligheten: "Konflikten i Midtøsten handler mest om hvem som skal bestemme i Israel". Jeg har som sagt rettet på noe, men jeg mistet rett og slett litt motet... --Remo 1. mai 2007 kl. 19:58 (CEST)[svar]

Artikkelen handler jo i svært liten grad om kongeriket Jerusalem, korsfarerstaten fra middelalderen. Dette nærmer seg direkte misvisende tittel. Skal se om jeg ikke kan oversette et avsnitt eller to fra den engelske artikkelen. I prosessen fjerner jeg irrelevant informasjon som allerede finnes i artikkelen Jerusalem. FinnR 13. jun 2007 kl. 18:51 (CEST)

Artikkelversjon 13. juni[rediger kilde]

ligger her

Jeg gikk kanskje lit hardt fram her, men denne artikkelen var en blanding av hummer og kanari, og opplysnigner var dels feilaktige (Muhammed døde f.eks. ikke i Jerusalem). Artikkelen er omlaftet som en oversettelse av ingressen på en engelske, om kan om ønskelig enkelt utvides av en engelskkyndig. Teksten som er fjernet ligger på en underside) av denne siden for enkelhets skyld. Dersom noe skal klippes og limes tilbake derfra bør man være påpasselig med at fakta stemmer og at det faktisk handler om kongeriket Jerusalem. FinnR 13. jun 2007 kl. 20:12 (CEST)