Diskusjon:Klassekampen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Klassekampen (bok, 1921)[rediger kilde]

Hvem er professor EDV. Bull som skrev "boka" Klassekampen i 1921, noen som vet? Boka kan sees på qxl.

Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.49.110.226 (diskusjon · bidrag) 5. mar 2006 kl.18:47 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)

Edvard Bull var en ledende norsk historiker + ideolog i DNAs marxistiske utvikling på begynnelsen av 1900-tallet, som leda DNA inn i KOMINTERN i 1918-19. Fulgte med DNA etter partisplittelsen på 20-talle og daua så vidt jeg husker på 20-tallet. Forfar/onkel til en rekke av Bullene.
Intellektuell portalfigur både i Norsk historie etter den marxistiske skolen (inklusive Koth og Holmsen), norsk marxisme og DNA.
Mbsthxr tøgrim 2006-03-06

Aksjeemisjon[rediger kilde]

En anonym bruker fjerner følgende setning uten nærmere begrunnelse flere ganger:

Avisas styre avviste i januar 2006 et tilbud fra forlagene Oktober og Pax om å overta 20% av aksjene gjennom en emisjon.

Jeg har ikke noe grunnlag for å si hva som er riktig, men jeg liker ikke anonyme redigeringer som ikke er begrunnet, og jeg har derfor tilbakestilt redigeringene flere ganger. Er det noen som vet mer? --Eddi (Snakk) 2. apr 2006 kl.21:12 (UTC)

Rødt eier?[rediger kilde]

I og med at AKP er nedlagt og sammen med RV har fusjonert til å bli Rødt, så er vel også AKPs eierandel overført til dette nye partiet? Og burde dette oppdateres her?

--Olase 9. apr 2007 kl. 03:30 (CEST)

  • Antagelig, men dette må bekreftes først. --Harry Wad (HTM) 9. apr 2007 kl. 10:17 (CEST)
Jeg vet heller ikke om RV hadde eierinteresser, da blir jo også de aksjene overført til Rødt.--Harry Wad (HTM) 9. apr 2007 kl. 10:19 (CEST)
  • Leste: "I april 2007 gjennomførte avisa en aksjeemisjon, der Oktober, Pax og Fagforbundet kom inn som nye eiere ved siden av Rødt (som hadde overtatt AKPs aksjer) og Klassekampens venner. Aksjeutvidelsen tilførte avisa rundt 6,5 millioner kroner." Står ikke noe om %--Harry Wad (HTM) 9. apr 2007 kl. 10:22 (CEST)

--Olase 9. apr 2007 kl. 13:09 (CEST)

Språkføring[rediger kilde]

Jeg vet ikke riktig hvorfor det radikale bokmålet som 1) Klassekampen selv anvender og 2) ble betonet i innledningen ble tilbakeført. Jeg skriver selv riksmål, men mener at hver artikkel skal være konsekvent med seg selv. Enten står det avisa overalt i artikkelen, eller avisen. --Leifern 3. mar 2008 kl. 15:54 (CET)

Du tenker på denne? Ja, vi er Wikipedia på riksmål og bokmål, men nei, dette er ikke stedet for å drive kampsak for riksmål. Hva som er avisens anvendelsesspråk er likegyldig for språket som benyttes i artikkelen. --Eivind (d) 3. mar 2008 kl. 15:59 (CET)
Klassekampen har ikke noen fastsatt målform, det er opp til journalistene/innsenderne. De fleste skriver i dag et ganske moderat bokmål. Avisen trykker også artikler av riksmålsskribenter (Ebba Haslund o.a.). Kph 3. mar 2008 kl. 16:05 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Klassekampen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. mar. 2021 kl. 06:06 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Klassekampen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. mai 2022 kl. 03:13 (CEST)[svar]

Fjernet to seksjoner[rediger kilde]

Jeg har fjernet to seksjoner (se denne diffen), etter å ha blitt oppmerksom på de gjennom en kommentar i dagens utgave av Klassekampen, ved redaktør Mari Skurdal.

Seksjonene står under overskriften «1.5 Fra 2000: Vekst som «venstresidas dagsavis»» og dekker følgelig over 20 år. Generelt blir det alt for snevert i et slikt bredt oversyn å dra frem slike smale saker, dels synes det å være partsinnlegg, hvor det ikke er klart at selve avisen står for den ene eller den andre linjen. For å ta det sistnevnte, påstanden fra Andreas Slettholm om at avisen er «Putins norske etterplaprere» synes ikke å samsvare med hva jeg har sett gjennom lesing av den siden det russiske angrepet i februar 2022. Ulflarsen (diskusjon) 21. sep. 2022 kl. 14:14 (CEST)[svar]

Dette lukter litt original forskning, Ulf. Vi kan ikke la oss styre av indignerte lederartikler eller generelle vurderinger fra enkeltbidragsytere. I siste setning snakker du om ditt eget generelle inntrykk, snarere enn en tredjeparts vurdering. Vurderinger fra andre avisjournalister som Slettholm er derimot nøyaktig det vi skal bruke i artikkelen. KK har oppigjennom fått massiv kritikk for rød-brun aktivisme, folkemordsfornektelse, og bisarre redaksjonelle vurderinger. Det er det greit å opplyse leseren om. Nutez (diskusjon) 9. okt. 2022 kl. 12:17 (CEST)[svar]
Seksjonen jeg har fjernet stoff fra dekker fra århundreskiftet og fremover, altså over 20 år. Jeg mener det blir blåst ut av proporsjoner å gjengi det jeg har fjernet. Dersom avisen Klassekampen over tid ansees å bidra til hets mot transpersoner, eller støtte til Putins Russland, bør det fremgå i artikkelen om avisen. Så langt kan jeg ikke se at det er tilfelle, for meg ser det heller ut som det er en bred utveksling av meninger om disse to emnene. Ulflarsen (diskusjon) 9. okt. 2022 kl. 17:26 (CEST)[svar]