Diskusjon:Kilobyte

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er det riktig som står skrevet om KB? KB oppfatter jeg som Kelvinbyte, kB som 1000 bytes, KiB som 1024 bytes. Kissa 7. jan 2005 kl.08:48 (UTC)

Både du og artikkelen har rett. Problemet er at KB har blitt brukt såpass mye (og lenge) at det i praksis er godkjent innen IT-miljøet. Se forøvrig den engelske artikkelen hvor dette er poengtert ytterligere. Hvis du mener det kommer dårlig frem i den norske artikkelen, så står du selvfølgelig fritt i å omskrive det. :) --Toreau 7. jan 2005 kl.10:15 (UTC)

SI-standarden[rediger kilde]

  • Jeg er usikker på om SI-standarden bør nevnes i teksten overhodet da denne ikke omfatter enheter for datalagring. — Jeblad 18. jan 2009 kl. 04:08 (CET)
    • Eksempelet med kilobyte er i hvert fall spesifikt nevnt i referansen, så det er for så vidt nevnt i SI-standarden. For alle praktiske formål vil prefikset kilo (evt. kilo-) være identisk med SI-prefikset kilo, alt annet vil være Kilo (andre betydninger), eller hva? Jf. en:Kilo- og en:Kilobyte (hvor jeg hentet linken fra). Theta 18. jan 2009 kl. 05:19 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kilobyte. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 19:34 (CEST)[svar]