Diskusjon:Kampf um Norwegen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mener jeg leste et sted at det finnes en kopi i Moskva. ZorroIII 6. okt 2006 kl. 22:18 (UTC)

  • Dagbladet Magasinet (nett) skriver det. Men filmen har da vært regnet som tapt. Trodde bare det var råfilm eller fragmenter som fantes andre steder. Peterak 8. okt 2006 kl. 22:48 (UTC)
  • Det er vel riktig å si at den er utgitt i 2006 siden den ikke er vist frem før. --Jarvin 6. okt 2006 kl. 22:22 (UTC)
    • Enig. Jeg har endret dette. 8. okt 2006 kl. 22:59 (UTC)

Nå skjer det endringer i rask takt her. Kommentaren om Lars Borgersrud er sterkt kontroversiell. Krigshistorikeren Rolf Hobson fra Institutt for Forsvarrstudier/HL-Senteret vil f.eks være sterkt uenig i denne påstanden. Den kan ikke stå kolportert videre i denne artikkelen slik den gjør nå. Jeg er også i sterk tvil om at den overhode er relevant å diskutere i denne artikkelen: jeg mener dette er en diskusjon/påstand som hører hjemme i artikkelen om invasjonen av Norge i 1940. Peterak 8. okt 2006 kl. 23:45 (UTC)

  • Dette med at filmen er "piratdistribuert" er jeg i sterk tvil om. Kan noen legge inn en REFERANSE på det. Jeg var på visningen på Cinemateket, og de fortalte at rettighetene til DVD utgivelse (bla) ble DELT mellom Bundesarchiv og Norsk Film Institutt. Hvis ikke noen legger inn referanse på dette, sletter jeg denne opplysningen. Peterak 10. okt 2006 kl. 23:26 (UTC)
    • Det eneste jeg finner omtalt om rettigheter på nettet er følgende:

"Norsk filminstitutt har nå ansvaret for å restaurere og overføre de fem rullene med svært brennbar nitratfilm over i digitalt, høyoppløselig HD-format. Avdelingsleder Lise Gustavson tror de til slutt skal komme til enighet med tyskerne – også når det gjelder spørsmålet om penger.

– Ja, vi har en god dialog. Hvis det eventuelt skulle vise seg at Bundesarchiv har rettigheter til filmen, skal de få deler av inntektene vi måtte få, understreker Gustavson. (ANB)"

Dette bekrefter såvidt det jeg fikk vite under visningen på NFI. Uansett ville aldri Bundesarchiv anklaget noen for "piratdistribusjon". Det hadde blitt for dumt! Peterak 10. okt 2006 kl. 23:42 (UTC)


Hvorfor er ikke denne artikkelen søkbar? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 129.240.183.98 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Søkeindekset på Wikipedia bruker noen uker/måneder på å oppdatere seg. - Soulkeeper 18. okt 2006 kl. 13:37 (UTC)