Diskusjon:Josephine-Charlotte av Belgia

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

alle som tilhører kjente tyske fyrstehus bør kategoriseres som tyskere. Det er mest konsekvent. Dette er noe annet enn å ha "tyske aner" (tilsvarende må gjelde for andre lands kjente fyrstehus, selvsagt. For eksempel det tidligere italienske kongehuset som idag lever i Sveits. ). Josephine-Charlotte har dessuten bodd en periode i Tyskland. Wolfram 13. jan 2005 kl.18:38 (UTC)

Jeg har ombestemt meg, jeg lager heller kategorier til de enkelte fyrstehusene. Må nesten vente til et tidspunkt hvor Wikipedia fungerer litt bedre for å kategorisere de som skal kategoriseres. Wolfram 13. jan 2005 kl.18:59 (UTC)

Bodd en periode ja.. deportert til husarrest... :-) Greit nok med at den italienske kongefamilien som lever i sveits står oppført som italienere, det samme gjelder egentlig den rumenske kongefamilien som lever i storbritannia. Men det er snakk om færre ledd enn den belgiske kongefamilien. Skulle vi fulgt denne formen for kategorisering måtte de norske kongene stå oppført under dansker, og kanskje tyskere og flesteparten av ymse kongehus hadde fått ganske mange oppføringer. Jeg stemmer egentlig for at kongelige skal registeres under det landet de er primært fra, foreksempel Belgia og eventuelt land de har flyttet til i ettertid. Ikke etter hvor slekten er fra. Forøverig er nærmeste tyske slektsledd fra henne er hennes farmor. På farsiden er det leopold I av Belgia (hennes tipp-tipp oldefar) som blir den nærmeste. Hun er strengt tatt mer svensk enn tysk. Derfor stryker jeg tysker fra listen, kan forøverig nevnes at selv tysk wiki ikke regner henne som tysk. Profoss 14. jan 2005 kl.00:40 (UTC)
Jeg tok utgangspunkt i at de er med i oversikten over tyske hus i adelskalenderen GHdA, men den nåværende løsningen er også ok. Wolfram 14. jan 2005 kl.12:58 (UTC)
Bare kort: "Hun er strengt tatt mer svensk enn tysk." Ikke riktig. Holtein-Gottorp'ene i Sverige (dvs. adopterte Bernadotter) har i stor grad giftet seg med tyske adelskvinner. Egentlig er vel ikke familien Holstein-Gottorp (Bernadotte) noe svensk i det hele tatt, bare fransk og tysk. Wolfram 15. jan 2005 kl.13:45 (UTC)