Diskusjon:Jernkorset

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eldre innlegg[rediger kilde]

Øh, så vitt jeg forstår av den engelske utgaven fikk veteranene lov til å forsette å bruke jernkorset med svastikaen. På tross av at hakekorset var forbudt. Mulig jeg tar feil dog. Profoss 26. jul 2004 kl.01:28 (UTC)

Du har nok rett. Wolfram 26. jul 2004 kl.01:35 (UTC)

Siterer: "Korset, som også kalles det tyske korset, er Preussens nasjonalsymbol..." hvor kommer dette fra? Finner ikke noe om "Det tyske korset". Tar jeg feil, eller er det feil oversettelse av "Den tyske orden"? Foreslår retting. KG 31. jan 2007 kl. 01:17 (CET)

Kan være du har rett, min tysk er ikke god men jeg tror at de:Schwarzes Kreuz (Symbol) kan fortelle mer. Noorse 31. jan 2007 kl. 01:26 (CET)
I min forståelse av den tyske teksten sier første setning: Das Schwarze Kreuz er et statssymbol som er benyttet av de preussiske og tyske militære stridskreftene og den tyske orden. Kanskje er ordet Hoheitszeichen et nøkkelord? På norsk bruker vi vel ordet riksvåpen, men det er hele skjoldet. Forstår jeg den tyske teksten riktig, er det norske Hoheitzeichen selve løven som da blir analog med det tyske korset. Foreslår at vi retter nasjonalsymbol (nasjon er noe annet enn stat) til statsymbol. --PaulVIF 31. jan 2007 kl. 10:11 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jernkorset. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 08:47 (CEST)[svar]

Utfordring for Ordensherre?[rediger kilde]

Dette må vel være en interessant utfordring for bidragsyter Ordensherre? Skulle anta at det er innenfor hva vedkommende bidragsyter har særlig kompetanse på. Med andre ord, legge til kilder, så malen øverst i artikkelen kan fjernes. Mvh. Ulflarsen (diskusjon) 19. jun. 2021 kl. 20:35 (CEST)[svar]