Diskusjon:Jernbane i Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Jernbanen i Norge»)

Eldre innlegg[rediger kilde]

Stavne-Leangenbanen (Stavne–Leangen) (kun den vestlige delen mellom Stavne og Lerkendal er i bruk for regionale tog, ellers bare gods)

etter hva jeg veit er strekningen mellom Lerkendal og Leangen ikke i bruk i det hele tatt. Da jernbanetunnelen er for dårlig sikkret til at tog kan kjøre igjennom. (Jeg bor rett ved jerbanelinjen på stavne, og har enda til gode å se et godstog).Martin 23. mar 2005 kl.13:22 (UTC)
Du har sikkert rett. Da jeg bodde på Berg gikk det godstog gjennom tunnelen, men det er nok noen år siden. --BjørnN 23. mar 2005 kl.14:53 (UTC)
Joda, SLB er i full bruk på hele strekningen, men det går ikke lenger rutemessig oppsatte tog gjennom tunnelen. Banen brukes daglig til å snu materiell da den fungerer som en sløyfe. Svingskiva på Marienborg er for tiden ute av bruk, og dermed brukes SLB for slike snuoperasjoner mer enn tidligere. Svein Sando 28. des 2008 kl. 23:49 (CET)

Hva slags tog som går hvor[rediger kilde]

Jeg synes det blir rotete å skrive hva slags tog det går på en viss strekning (regiontog, utenlandstog etc). Dette bør skrives i artikkelen til den enkelte bane/strekning. --Jambalaya 7. aug 2005 kl.22:39 (UTC)

Avsnittet "Jernbanestrekninger i Norge"[rediger kilde]

P.t. er dette avsnittet ikke helt heldig satt opp. Dette bør struktureres på en annen måte (kronologisk? geografisk?), og noen av listen er ikke fullstendige. Det siste kan rettes ved å en modererende ingress om at dette er eksempler på slike. Togtypene som er anført nå er allerede utdaterte, og kanskje hører ikke slike merkelapper hjemme i denne artikkelen heller? Svein Sando 29. des 2008 kl. 03:19 (CET)

Denne listen over jernbanestrekninger kan med fordel struktureres annerledes, og aller helst kronologisk. En tabell med navn, åpningsdato, geografisk plassering (fylke?), endestasjoner og lengde kunne være en idé. Oversikten over hvilke tog som kjører på disse strekningene er unøyaktige/upresise og bør derfor taes vekk. Mvh Beagle84 29. des 2008 kl. 04:10 (CET)

Setning[rediger kilde]

Jeg føler det mangler et ord i setningen «I dag gjør Ofotbanen mellom Kiruna (Sverige) og Narvik til en av verdens nordligste byer med jernbanetilknytning.» i avsnittet «Forskjellig om norske jernbaner». Mer konkret mellom «Narvik» og «til en av verdens (...)». Er det «Narvik» som skal inn mellom der? Mvh. Marius2 2. jun 2011 kl. 16:22 (CEST)

Ser at Fjordsol har fikset dette. Flott! Mvh Marius2 2. jun 2011 kl. 17:02 (CEST)

I faktarammen står fraktmengden oppgitt i tonn.

Skulle ikke dette være tonnkilometer? OlavN 2. des 2011 kl. 08:02 (CET)

Det kan godt hende. Tonnkm sier i hvert fall mye mer om transportmengdene enn bare tonn, hvordan det nå også måtte måles. Dessuten er ordet "Frakt" kanskje ikke så godt valg. Personer fraktes også. Det vanlige er vel nettopp "gods". Det mangler også info om når disse tallene gjelder fra. --Svein Sando 2. des 2011 kl. 11:13 (CET)
Jeg prøvde å rette opp dette nå etter at jeg fant fram til nyere tall fra SSB som dermed også kunne kildeføres. Men når jeg endret teksten i boksen fra "Frakt" til "Gods" og la til "Tonnkilometer", så vises ikke dette, antagelig på grunn av boksmalen som er brukt. Malen tillater tydeligvis ikke nye linjer, hvilket gjør etterredigering av slike ting til noe som krever mer kompetanse enn for å endre vanlige wiki-sider. Det er altså ikke bare fordeler med wikimaler. Forøvrig er det tildels svært lange responstider ved redigering av wikisider for tiden (avhengig av stoffmengden på en side?), som gjør at endringer tar tid. --Svein Sando 2. des 2011 kl. 12:37 (CET)
Hei, infoboksen som er i bruk på denne artikkelen og som i bunn og grunn «bestemmer» innholdet heter {{Infoboks jernbanenettverk}}. Jeg la nettopp til parameterne godsmengde og tonnkilometer slik at disse nå vises. Se denne revisjonen for hvordan man kan gjøre dette selv, eller bare ta kontakt med undertegnede. Mvh Beagle84 2. des 2011 kl. 15:51 (CET)
Hjelp! Jeg prøvde å rette opp en feil i infoboksen, men det ble ikke riktig. Håper jeg fikk brakt den tilbake til forrige versjon. Saken er: Tonnkilometer sto i begynnelsen av en linje, mens det skulle stå etter godsmengde-tallet. Fikk ikke skikk på dette, da det der sto et annet tall (på oppimot 30000) som jeg ikke skjønte meningen med. OlavN 8. des 2011 kl. 11:06 (CET)

Lista over jernbaneulykker[rediger kilde]

Jeg foreslår at lista i denne artikkelen over jernbaneulykker tas ut og at vi heller viser til oversikten over ulykker i Norge på Liste over togulykker. Den lista virker mer komplett, selv om den også har mangler, og det er unødvendig å ha til dels den samme informasjonen i to forskjellige lister. Eventuelt kan den lista hentes hit, men jeg tror det er fornuftig å ha den i en egen listeartikkel. Blue Elf (diskusjon) 17. okt. 2013 kl. 22:40 (CEST)[svar]

Høres fornuftig ut. Hvis det skal ligge en liten oversikt over ulykker på denne siden, så bør det være ulykker av spesiell betydning. Det kan være seg spesielt dødelige ulykker eller ulykker som førte til viktige endringer av rutinene i norsk jernbanedrift. Det første innebærer nok ofte det andre, og i sistnevnte tilfelle bør da denne endringen nevnes. Ters (diskusjon) 18. okt. 2013 kl. 06:41 (CEST)[svar]
Godt forslag. Enig med Ters i at f.eks. Åsta-ulykken, Tretten-ulykken og muligens Sjursøya-ulykken kan omtales her, og da helst som løpetekst istedet for punkt-liste. Siden ulykkene har egne artikler holder det vel med en kort og konsis beskrivelse (et par-tre setninger for hver)? Aldebaran (diskusjon) 18. okt. 2013 kl. 06:55 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jernbanen i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 06:11 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jernbanen i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. aug. 2019 kl. 19:28 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jernbane i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. feb. 2021 kl. 10:58 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jernbane i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. apr. 2022 kl. 12:22 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jernbane i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. feb. 2023 kl. 00:04 (CET)[svar]