Diskusjon:Pik Ismail Samani

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Ismail Samani»)

Konflikt mellom fjell og person[rediger kilde]

Mange nåværende linker til denne siden gjelder personen Ismail Samani og ikke fjellet. Det bør opprettes en side som gjelder personen og så må det vel ryddes på et vis. Jeg har tekst klar for side om personen, men usikker på hva som er best å gjøre og hvordan jeg skal gå fram for å rydde opp. Enra28 5. aug 2011 kl. 17:47 (CEST)

Det er flere muligheter her. Vår regel er at hovedoppslaget skal ligge på det tema hvor de fleste forventer å finne det. Nå aner jeg ikke om de fleste som søker på Ismail Samani ønsker info om fjellet eller personen, men ettersom fjellet er oppkalt etter personen synes det greiest å flytte artikkelen om fjellet til «Pik Ismail Samani» (eventuelt «Ismail Samani-fjellet»), opprette en artikkel om personen på siden «Ismail Samani», og deretter fikse lenkene som peker til fjellet. Det ser ut til at de fleste andre språkversjonene har valgt denne løsningen. Alternativt kan man la fjellet være der det er og opprette artikkelen om personen på «Ismail Samani (monark)» (eller noe i den dur). En tredje mulighet er at «Ismail Samani» blir en pekerside og at begge artiklene får navn som skissert over, men dette synes jeg er en noe tungvindt løsning. Hva mener du er det beste? Mvh Geanixx 6. aug 2011 kl. 03:17 (CEST)
Enig i anbefalingen om å flytte artikkelen om fjellet til «Pik Ismail Samani», og opprette en artikkel om personen på «Ismail Samani». Er vel mest ryddig. I andre tilfeller benyttes jo f.eks Mount Everest og ikke Everest-fjellet. (Til info så har Store norske leksikon ingen artikkel om personen...) Håper allikevel at flyttingen ikke medfører rot i lenkene. Ser på hjelpsiden om flytting at «Den gamle tittelen blir gjort om til en omdirigeringsside, slik at alle gamle lenker til siden blir omdirigert til den nye siden», men ser ikke helt rekkevidden av dette og hva det faktisk vil bety i dette tilfellet.Enra28 6. aug 2011 kl. 08:04 (CEST)
Det som står på hjelpesiden betyr bare at selv om artikkelen blir flyttet til en ny tittel så vil alle lenker til artikkelen fra andre artikler fremdeles peke til den gamle tittelen. Det vil si at når jeg nå flyttet artikkelen om fjellet til «Pik Ismail Samani» så pekte fremdeles lenken fra for eksempel artikkelen Tadsjikistan til «Ismail Samani». Disse lenkene må man rette manuelt etter flyttingen. I dette tilfellet var det dog relativt få lenker som måtte fikses (Du kan se hvilke ved å klikke på «Lenker hit» under «Verktøy»-menyen i venstre marg.) De gjenværende lenkene til «Ismail Samani» er nå kun de som peker til den historiske personen. Jeg har også slettet omdirigeringen som flyttingen laget fra «Ismail Samani» til «Pik Ismail Samani», slik at du nå kan opprette artikkelen du har skrevet om personen på tittelen Ismail Samani. Mvh Geanixx 6. aug 2011 kl. 15:16 (CEST)