Diskusjon:Isbjørn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Taksoboks?[rediger kilde]

Jeg var relativt usikker da jeg la til en taksoboks her, da jeg fremdeles er ny til selve Wikipedia (og spesielt når det gjelder dyredelen!). Jeg stjal derfor taksboksen som er sett på alke, siden dette var nevnt som eksempel under Taksoboks-siden, men i ettertid (etter å ha sett på et par andre dyreartikler som Gnu) har jeg blitt meget forvirret, og innser at det kanskje var feil av meg. Jeg må innrømme at jeg fremdeles er ny i dette. Noen som kan klargjøre dette for meg? --Vaffel 7. apr 2005 kl.18:06 (UTC)

Jeg skal ikke ta opp spørsmålet om ‘boks’, skjønt for mitt blikk så det ikke så ille ut, og jeg antar du siden har sammenlignet med flere sider for dyr? Nei, det jeg tenkte å nevne var at kanskje det kunne passe med et avsnitt om farene for utryddelse av isbjørn grunnet global oppvarming og kanskje også at det er funnet mye miljøgifter i isbjørn? Det ville jo gjøre artikkelen mer aktuell utover den formelle beskrivelsen. --Finn Bjørklid 11. aug 2005 kl.23:06 (UTC)

Svalbard?[rediger kilde]

Isbjørnens utbredelse på Island? Om jeg ikke husker helt feil, ble den forrige isbjørnen som prøvde seg på Island, skutt - ikke med bedøvelsespil, men med skarpt. Det betyr vel i korte trekk at islandske myndigheter ikke ønsker strifdyrene som tar seg til øya. Svalbard er derimot ikke fargelagt på kartet, hvilket burde kunne antyde at noen har fargelagt feil.

Polarbjørn[rediger kilde]

Det står at isbjørnen også blir kalt for «polarbjørn», men det gir ingen treff i bokmålsordboka, og jeg kan heller ikke si at det er et ord jeg har verken hørt eller sett mye. --Harald Khan Ճ 9. apr 2010 kl. 20:45 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Isbjørn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. sep. 2017 kl. 12:10 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Isbjørn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. apr. 2019 kl. 23:00 (CEST)[svar]

Hvem er størst?[rediger kilde]

Konsistens: Ifølge artikkel om brunbjørn blir kodiakbjørnen større enn isbjørnen. Jeg er naturligvis klar over at det er ytterst vanlig å vite hvor stort et dyr som varierer så mye i størrelse "kan bli".
Pål Jensen (diskusjon) 17. jul. 2020 kl. 21:04 (CEST)[svar]

Populasjon[rediger kilde]

På tide å oppdatere estimatet over antall isbjørn?

https://polarbearscience.com/2019/03/26/latest-global-polar-bear-abundance-best-guess-estimate-is-39000-26000-58000/


Det har utvilsomt økt betraktelig, og estimatet nå er høyere enn på lenge. Linken her viser til en god del studier også, så den burde holde vann.

Jeg vil ikke begynne å redigere artikkelen, men gjerne sette noen på tanken. Bestanden er livskraftig og sunn nå i motsetning for 50 år siden. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 109.247.252.110 (diskusjon · bidrag) 23. mai 2021 kl. 18:44‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Da må du komme med noen kilder som backer opp påstanden din.--Znuddel (diskusjon) 25. mai 2021 kl. 22:56 (CEST)[svar]