Diskusjon:Irredentisme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen er for øyeblikket svært misvisende. Irredentisme er ikke en italiensk bevegelse, men en sammenbetegnelse for alle nasjonale ambisjoner om å ekspandere landets grenser på andre lands bekostning. I Bolivia er dette eks. utbredt mot Chila. --Mikrobølgeovn 14. mar 2011 kl. 22:25 (CET)

Hvis jeg ikke har misforstått, oppsto navnet/termen i tilknytning til ett land og en bestemt politisk sammenheng. At det både før og senere i historien var/er bevegelser med samme formål er vel mere en utfordring til ett eller flere nye avsnitt i artikkelen. Bare husk at noen av dem har andre navn allerede (pan-germanisme, panslaviske bevegelser, få tilbake Jämtland og Härjedalen, Kina / Storkina f.eks. Kanskje også Israels ekspansjon 1948 - d.d. --Bjørn som tegner 14. mar 2011 kl. 22:55 (CET)
Kanskje jeg forklarte det litt dårlig. Se den engelske artikkelen, så skjønner du hva jeg mener. Det er ikke noe galt med denne artikkelen, annet enn at den er svært begrenset i forhold til begrepets egentlige omfang. --Mikrobølgeovn 16. mar 2011 kl. 18:44 (CET)
Vel, da er den {{snever|omhandler bare hvordan begrepet oopsto og ikke videre bruk}} - og den taggen får noen gjerne sette på - og fjerne når emnet er blitt breddebehandlet. Men det er nok ikke mitt bord, jeg har nok med kunsten og vandal-/optimistrydding. --Bjørn som tegner 16. mar 2011 kl. 19:39 (CET)
Ok, satte frem malen. Takk skal du ha. --Mikrobølgeovn 16. mar 2011 kl. 19:43 (CET)