Diskusjon:Informasjonsvitenskap

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

informasjonsvitenskap og informatikk bør skilles

Informatikk er et ord som har varierende betydning utfra hvilken utdannelsesinstitusjon man er på. På UiO og UiB (hvor jeg studerer) er informatikk == computer science != information science == informasjonsvitenskap.

På enkelte andre universiteter og høyskoler (bl.a. NTNU tror jeg, og noen i Sverige som jeg var i kontakt med) har jeg forstått det slik at informatikk er synonymt med informasjonsvitenskap.

Vi bør ha to artikler, en kalt informasjonsvitenskap om informasjonsvitenskap, og en kalt informatikk om computer science (med en forklaring helt i begynnelsen om at informatikk også kan referere til informasjonsvitenskap).

Foretar ingen endringer nå, i påvente av andres innspill.--Harms 2. des 2005 kl.23:02 (UTC)

Greit nok det du sier, personlig tenker jeg på det som på engelsk kalles informatics når jeg hører informasjonsvitenskap, og dette er jo som kjent noe litt på siden av det norske informatikk. Tar du ansvar for å skille disse da? Kjetil Ree 3. des 2005 kl.12:09 (UTC) (informatikkstudent, UiO)
Kan gjøre et innledende forsøk, ja! Du får bistå litt hvis jeg ikke skriver noe som er dekkende. Forøvrig må da noen peile denne artikkelen tettere inn på informasjonsvitenskap.Harms 3. des 2005 kl.14:30 (UTC)
Nå er det gjort, se informatikk. Informasjonsvitenskap må kanskje tilpasses litt, med en link til informatikk?Harms 3. des 2005 kl.18:24 (UTC)

Relasjonen mellom informasjonsvitenskap og Bibliotek- og informasjonsvitenskap bør avklares. Det er mange fellestrekk mellom fagene, men ingen av dem er beskrevet i detalj. Det er kanskje fornuftig å etablere en lenke?

Jeg har foreslått at siden for Bibliotek- og informasjonsvitenskap innskrenkes til bare å omhandle Bibliotekvitenskap. Så kan heller de to sidene lenke til hverandre etter behov. Evt kan vi beholde en kort siden om Bibliotek- og informasjonsvitenskap som en paraply over de to, og for å holde Iw-lenken til engelske Information and Library Science. Andreas L Opdahl (diskusjon) 7. jun 2013 kl. 08:19 (CEST)
Siden det ikke har kommet motforestillinger hverken her eller i diskusjonen av Bibliotek- og informasjonsvitenskap har jeg flyttet den til Bibliotekvitenskap. Nå bør det antagelig legges inn eksplisitte lenker til Informasjonsvitenskap også en del steder der Bibliotek- og informasjonsvitenskap var lenket tidligere. Andreas L Opdahl (diskusjon) 21. aug. 2016 kl. 20:24 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Informasjonsvitenskap. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 02:01 (CEST)[svar]