Diskusjon:Inderøy

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fra stikkord Inderøy:

Inderøy er en kommune i Nord-Trøndelag som ligger inne i Trondheimsfjorden, midt mellom Steinkjer og Verdal. Kommunen regnes som en kultur- og landbrukskommune.

Det er et spirende kulturliv på den lille plassen, blant annet på grunn av musikklinjen ved Inderøy videregående skole.

Inderøy er et attraktivt bosted som ligger sentralt til på Innherred, og mange av innbyggerne arbeider i andre kommuner. Sundnes brenneri er den største private arbeidsplassen.



Første avsnitt: dårlig språkbruk, ligger inne i Trondheimsfjorden? midt mellom Steinkjer og Verdal? Kommunen regnes som en kultur- og landbrukskommune?

a) inne i Trondheimsfjorden? Inderøy kommune er ingen øy. Det er "grenser" til fastland flere steder. Her kan det hete: Inderøy er en kommune i Nord-Trøndelag fylke, nord i Trondheimsfjorden. Kommunen grenser til Steinkjer og Verdal i øst, Verran og Mosvik i vest, Levanger i sør.

b) Kommunen regnes som en kultur- og landbrukskommune Hvem regner den som dette? Alle kommuner i landet regner seg som en "kulturkommune". Her kan man heller bruke faktaboksen, henvise til hvor mange som er sysselsatt i de forskjellige næringene.

Andre avsnitt: enda mer dårlig språkbruk og manglende faktakunnskap. Det er et spirende kulturliv på den lille plassen, blant annet på grunn av musikklinjen ved Inderøy videregående skole

c) "spirende kulturliv" - synsing og lite encyklopedisk. "på den lille plassen" - enda mindre encyclopedisk. Inderøy er en kommune - om en kommune bruker man ikke uttrykk som "den lille plassen". Slike ord må være forbeholdt ei lita grend.

Tredje avsnitt: Inderøy er et attraktivt bosted som ligger sentralt til på Innherred, og mange av innbyggerne arbeider i andre kommuner. Sundnes brenneri er den største private arbeidsplassen.

d) Inderøy er ikke et bosted. I Inderøy kommune er det mengder med forskjellige bosteder. Hva med heller å regne opp de forskjellige tettstedene som Inderøy består av? (Røra, Hylla, Straumen, Skjelvågen, Kirknesvågen osv)? Diskusjonen om hva som er Innherred vil jeg ikke gå inn på her, men tradisjonelt er Innherred plassert i området Levanger/Verdal. Om Sundnes brenneri er den største arbeidsplassen er faktisk feil. Sundnes oppgir å ha cirka 52 ansatte, mens Røra Fabrikker har 56.

Hallvard

Hei
Jeg er enig at dette ikke er den beste kommuneartikkelen vi har, det hadde vært fint om du kunne forbedre den. Men det går ann å starte en diskusjon uten å være fullt så krigersk. Når det det gjelder de punktene du kommer ned har jeg et par kommentarer:
a) I Trondheimsforden beveger man seg innover og utover, jeg har ikke hørt noen bruke nord/sør i den sammenhengen. Hvis jeg ikke husker helt feil skrev Peter Egge ei bok fra Inderøya som han kallte - «Inne i fjorden»
b) Kulturkommune - så vidt jeg vet var Inderøy kommune en av de første kommunene som satset på kultur som et viktig element i utviklingen. Steinkjer satset jo som kjent på IT...
c) Hehe -
d) Her er jeg ansvarlig... så vidt jeg vet regnes Innherred å være fra Åsen og innover fjorden til og med Steinkjer. Vi har egne artikler på Sandvollan og Røra, du kan godt liste opp de forskjellige tettstedene. Bosted er kanskje ikke et spesiellt bra ord, men siden Inderøya har så få egne arbeidsplasser og ligger så sentralt til er det mange inderøyinger som arbeider utenfor kommunen og har kommunen som - bosted. Hvis du finner faktafeil noe sted, er det bare å rette opp feilen.
--Svart 6. sep 2005 kl.21:29 (UTC)


Ser at Inderøy er den største kommunen i Nord-Trøndelag som ikke har bystatus. Dette er jo fullstendig feil - kommuner som Meråker, Lierne, Snåsa, Verran mfl., er langt større enn Inderøy - og de har heller ingen bystatus.

Lenkene[rediger kilde]

To av lenkene ble lagt inn igjen etter jeg ryddet, har disse noen verdi? Avisen har en informasjonsside, men er ingen nettavis og har ingen fyldig informasjon om kommunen. Kan heller lenkes til fra artikkel om avisen. Nettstedet Den gyldne omvei ser heller ikke ut til å ha noe innhold? Btd 1. okt 2007 kl. 23:35 (CEST)

Avisen var riktignok ingen fremragende nettavis, og kan godt ofres, hadde det ikke vært for at jeg synes det er naturlig å synliggjøre lokalavisene rundt i kommunene. (Joda, det kan gjøres på annet vis, gjerne i teksten slik du foreslår).
Den gyldne omvei er et nettverk for reiseliv, kultur og historie på Inderøy, og er en nøkkelmerkevare for kommunen. --MHaugen 2. okt 2007 kl. 00:02 (CEST)
OK, takk for svar :-) Btd 2. okt 2007 kl. 00:06 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Inderøy. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 01:08 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Inderøy. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. mai 2018 kl. 07:23 (CEST)[svar]