Diskusjon:Hjernehinneblødning

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hjernehinneblødning er et upresist medisinsk uttrykk som meg bekjent ikke brukes i det hele tatt i medisinsk sammenheng. Jeg skjønner godt at man vil bruke et mer "vanlig" språk men i dette tilfellet blir det et problem når man likestiller hjernehineblødning med subarachnoidalblødning ettersom en subduralblødning også er en blødning mellom to hjernehinner, og dermed antakelig også ville vært kategorisert som en hjernehinneblødning, mens dette ikke utdypes i artikkelen. Mitt forslag vil derfor å være å ha separate artikler for alle intrakranielle blødninger:

Epiduralblødning

Subduralblødning og Subarachnoidalblødning (som da begge er hjernehinneblødning)

Det er allerede en artikkel for intracerebral blødning, som er den siste av de fire intrakranielle blødningene.

En annen ting som er litt forvirrende er at kun subarachnoidalblødning og intracerebralblødning som regnes for å være hjerneslag. Subduralblødninger og epiduralblødninger er intrakranielleblødninger, men regnes ikke for å være slag.

Håper dette ikke ble for forvirrende!

CallExner

Da er en utvei å starte med at xx er folkelig navn for ett av flere fenomener, der faget skiller mellom aa, bb og (evt. - -) Av disse er aa og cc å regne for xx, mens bb og nn er yy. Derfra kan man føre saken videre til "se også:"
Dermed fanger en opp den folkelige forestillingen (sikkert arv fra mere primitive medisinske kilder) og gir fagfolk en mulighet til å være mere presise. Men gode populariseringer er sjelden helt enkle å få til, noe som ikke er så rart når en tenker på spennvidden i kundekretsen. Dette leksikonet er for at alle som kan noe også skal kunne bidra til å bedre artiklene - så du står fritt til det. PS: en av knappene over redigeringsvinuet er til signatur av diskusjonsinnlegg. Mvh: Bjørn som tegner 29. jul 2009 kl. 16:19 (CEST)