Diskusjon:Hjerne

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Prosent av hjernekapasiteten som brukes...[rediger kilde]

Grix, du la inn at bare 5% av hjernekapasiteten brukes, og det ble fjerna. Da skal du ikkelegge det tilbake igjen, men derimot gå på diskusjonssiden til artikkelen og argumenter for at det skal stå der. Så, gjør det, heller en å lage redigeringskrig. Thor-Rune Hansen 18. aug 2005 kl.12:16 (UTC)

Hjernekapasitet[rediger kilde]

Hvor stor "del" av hjernen som brukes er har vært "diskutert" i alle år. Det er trolig svært vanskelig å kunne finne støtte for at bare noen få prosent brukes. Derimot vil hjernen kunne benytte betydelig mer energi enn det bruker til vanlig. Ekstremtilfellet av det er Status epilepticus - en livstruende tilstand. Ved læring av et nytt sprog vil man til å begynne med bruke ganske mye energi og etterhvert mindre (målt ved metabolsime (PET) og blodgjennomstrømning). Det er jo et godt eksempel på at det ikke er noe lineært forhold mellom energi og "intelligens"

Pål

Referanser til mellomhjernen[rediger kilde]

Jeg ser av artikkelen om virveldyr at mellomhjerne og midthjerne ikke er det samme, og på den bakgrunn savner jeg omtale av mellomhjernen i artikkelen. __meco 8. jan 2007 kl. 09:17 (CET)