Diskusjon:Hijab

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Objektivitet[rediger kilde]

Har markert artikkelen, fordi den er skrive frå eit openbart ikkje-nøytralt standpunkt, som ikkje berre knytter seg til eit islamsk syn, men også til eit konkret og høgst omdiskutert islamsk syn som mange muslimar vil seia seg ueinige i. --Oyvindstrommen 11. feb 2007 kl. 18:47 (CET)

Det hadde vært fint om du er mer konkret (gjerne kom med eksempler), slik at de som har har lyst til å gjøre noe med artikkelen vet hva du setter fingeren på. mali 11. feb 2007 kl. 18:54 (CET)
Heile artikkelen bør skrivast om, gjerne med utgangspunkt i artikkelen i den engelske wikipediaartikkelen. Eit døme er påstanden: "Mange ser på det som diskriminering eller urettferdighet mot de muslimske kvinnene, men slik er det ikke", som er ikkje-leksikalsk og som heller ikkje vert diskutert. Vendinga "Hijab er i ferd med å bli mote. Mange modeller og stiler av hijab har kommet, og ikke minst hijab for gym også! For mer informasjon, les denne artikkelen" har også lite på wikipedia å gjera. Eg vil gjerne sjølv bidra, men har litt lite tid for tida --Oyvindstrommen 12. feb 2007 kl. 11:01 (CET)
Ta gjerne fatt i artikkelen med basis i den engelske og rydd opp. Er det tvisttilfeller bør dette dokumenteres med referanser. nsaa 12. feb 2007 kl. 11:51 (CET)

Redigeringskrig, vennligst ta videre utvikling av artikkelen via diskusjonssiden. Utvik 12. aug 2009 kl. 23:04 (CEST)

Bildeserie[rediger kilde]

Bildeserien med hijab, niqab og burka står i denne artikkelen, og i de to øvrige artiklene, som en slags «illustrert se også-henvisning». Jeg skjønner at den anonyme ip'en ikke skjønner dette poenget, men denne illustrasjonsrekken er IMO altså mer informativ enn et rent tekstlig «se også»-avsnitt. Mvh --MHaugen 12. aug 2009 kl. 23:06 (CEST)

Fy, for et rot![rediger kilde]

Dette må være den desidert mest rotete artikkelen jeg har lest på norsk Wikipedia noensinne, total mangel på orden! Rydd opp ordentlig med den engelske artikkelen som utgangspunkt, noen med nok tid til overs!

Her fins forresten noen gode regler: Hvordan man redigerer en side

Når skal denne komme videre?[rediger kilde]

Skulle gjerne gått inn og redigert og ryddet, gjort artikkelen mer objektiv. Har vært journalist i 17 år, og derfor opptatt av å fremstille saksfelt mest mulig korrekt. Hvor lenge skal denne være stengt og bli stående så rotete og ubalansert som nå?

For eksempel overleverte Lovavdelingen i Justisdepartementet igår, 22. mars 2010, en grundig vurdering til Kunnskapsdepartementet om forbud mot hijab i skolen, som setter grenseoppgang om eventuelt Hijab-forbud opp mot Grunnloven, Den Europeiske Menneskerettighetskonvensjonen (EMK), Barnekonvensjonen og Den internasjonale konvensjon om sivile og politiske rettigheter (FNs menneskerettighetserklæring). Her er det mye nyttig å hente i forhold til den norske «hijab-debatten». Her er hele dokumentet om noen andre har lyst og adgang til å rydde opp her:

http://www.regjeringen.no/upload/KD/Vedlegg/Rapporter/Vurdering%20fra%20JD%20om%20hijab.docx

--Henriksteen 23. mar 2010 kl. 13:40 (CET)

Heisann. Beklageligvis er dette et betent tema, og vi kan ikke åpne opp for at alle skal kunne endre på artikkelen (fordi sannsynligheten er veldig stor for at mange kommer til å ødelegge artikkelen igjen rimelig fort). Derfor er det ønskelig at man skriver forslag til ny tekst/endringer her på diskusjonssiden, evt. at man lager en helt ny artikkel, f.eks. på Bruker:Henriksteen/Hijab, som vi så kan vurdere å flytte inn i denne artikkelen. Laaknor 23. mar 2010 kl. 13:39 (CET)

Uffameg, hijab - rasjonellt muslimsk syn[rediger kilde]

Jeg er muslim selv, men har researchet min tro. Jeg har prøvd å forholde meg så diplomatisk mulig til hijab, sett bort fra det dårlige tolkningsgrunnlaget, og andre feil i sunnismen. Men år etter år, så begynner jeg å få aversjon mot hijab. En rasjonell muslim orker ikke dette i lengden. Ikke skjæring i penis, ikke hijab tilogmed om sommeren, ikke rare og skrudde regler. Islam dreier seg om hengivelse til menneskets natur, som er i tråd med Guds vilje. Ikke opprettholdelse av avvikende konsepter, som er satan og avgudsdyrkning.

Det virker som et større problem i sunnismen. Artikkelen bør revideres til å inneholde kritiske synspunkter, også fra muslimer selv, og da også andre enn sunnier, og ahl al-hadith (hadithister/islamister), som legger mye vekt på slikt.

En religion om fred, trenger ikke penisskjæring, eller overdrevne hodeplagg. Men prinsippet om konservativ klesstil er greitt, og vel universiellt forstått i alle religioner. Altså hodeplagg er ikke nødvendig, "hijab" betyr barriere, og det å "bære barriere for Gud", er en diabolsk latterlig tolkning av Koranen. Om man forstår verset, så skulle det tilsi at mann eller kvinne skulle bære en vegg foran seg til alle tider. Nok noe satan hadde blitt stolt av, men vi er altså muslimer, og skal forstøte satan.

Fred være med dere. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.211.32.31 (diskusjon · bidrag) 24. jun 2012 kl. 20:19 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Merk at diskusjonssiden ikke er ment for diskusjoner rundt artikkelens tema, men snarere for diskusjoner om hvordan man kan forbedre artikkelen. Å forbedre artikkelen kan vanskelig gjøres gjennom å diskutere temaet generelt, uten at resultatet blir original forskning. For å forbedre artikkelen i praksis, er det viktig å kunne kildebelegge det nye innholdet. - Soulkeeper (diskusjon) 24. jun 2012 kl. 21:32 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hijab. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 14:38 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hijab. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jul. 2023 kl. 20:30 (CEST)[svar]