Diskusjon:Herøy (Møre og Romsdal)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det nederste kartet dekker bare Yte Herøy og bør fjernast, er vel nok med eit kart --Sveinhd 28. jul 2007 kl. 22:15 (CEST)

Jepp, pluss at det er unøyaktig og har feil, f.eks. er Fosnavåg markert som «Heroy». Fjernet. -- SLB (diskusjon) 29. jul 2007 kl. 00:47 (CEST)


Leinstrand?[rediger kilde]

Kvifor er her ein link til Leinstrand i Sør-Trøndelag? Og kvifor skriv ein Fosnavåg skråstrek Leinstrand?

  • Fosnavåg er ein by i Herøy (Sunnmøre).
  • Leine (også kalla Leinebygda) er ein tettstad i Herøy (Sunnmøre).
  • På lokal dialekt blir Leine også omtala som Leinane (fleirtalsform).
  • Det er fleire tettstadar mellom Fosnavåg og Leine - t.d. Flusund, Berge og Eggesbø - så det verkar litt søkt å slå saman Fosnavåg og Leine
  • Og sist men ikkje minst: Stadnamnet Leinstrand eksisterer ikkje i Herøy.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 195.204.181.130 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Lenken var feil – takk for tipset; fikset. Når det gjelder navnet, er det mer komplisert: Leinstrand ble foreslått i 1995, men Kartverket har ikke godkjent det. Her blir det rot: Kartverket (som styrer og steller med stedsnavn) kaller bygda Leine, men SSB (som styrer og steller med tettsteder) kaller den Leinstrand. Eller mer presist: SSB kaller tettstedet Fosnavåg/Leinstrand. Jeg tror jeg lar det stå som det nå gjør inntil noen kommer med en bedre idé. — the Sidhekin (d) 22. apr 2010 kl. 20:05 (CEST)
Å ja, og hva angår Flusund, Berge og Eggesbø, er de ikke tettsteder ifølge SSB. Siden de ligger mellom Fosnavåg og Leine, vil jeg anta de inngår i tettstedet Fosnavåg/Leinstrand. — the Sidhekin (d) 22. apr 2010 kl. 20:11 (CEST)
Når det gjelder tettstedsnavn er det Statistisk sentralbyrå som er myndigheten for definisjoner av tettsteder med grenser og valg av navn, mens det av hensyn til kulturvern er kommunen som er myndigheten for stavemåter av valgte tettstedsnavn. Leine er derfor korrekt stavemåte i offentlig sammenheng. Det egentlig riktige navnet er Leinane (dativ: Leinå), som er det navnet som brukes i den lokale dialekta. Siffuor Kuzmuus (diskusjon) 29. apr 2012 kl. 15:47 (CEST).

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Herøy (Møre og Romsdal). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. apr. 2023 kl. 14:14 (CEST)[svar]