Diskusjon:Harald Maddadsson

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Harald Maddadsson er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Tung og lang setning[rediger kilde]

Denne setningen:

«Ekteskapet mellom Maddad og Margaret ble inngått antagelig ikke lenge før 1134 som ble etterfulgt av at kong David slo ned et betydelig opprør som involverte mormaer Óengus av Moray, sønnesønn av kong Lulach og Máel Coluim (Malcolm III av Skottland), en sønn utenfor ekteskap av Davids bror Alexander, og den påfølgende etterfølgeren til den kongelige makt i provinsene Moray og Ross. [2]»

-er i overkant lang og noe tung, foreslår at den deles opp og klargjøres. Ulf Larsen 1. nov 2006 kl. 13:06 (UTC)

  • Jeg er preget av de skotske kildene med lange slektslister. Forkortet og dyttet slektslista inn i fotnoten. --Finn Bjørklid 5. nov 2006 kl. 20:52 (CET)

Her er en til:

«De av kongens fiender som var aktive i nord hvor Harald hadde makt var den norrøn-gæliske Somerled eller Sumarlide, småkonge av Argyll; sønnene til Máel Coluim mac Alasdair (en sønn utenfor ekteskap av Alexander I) og Máel Coluim selv satt innesperret på Roxburgh Castle; den gæliske familien Meic Uilleim (MacWilliams) som nedstammet fra en sønn utenfor ekteskap av William fitz Duncan; og familien MacHeth som var fratatt sine posisjoner i Ross.»
  • En oppramsing, men har kappet ned på innskuddene for at skal leses lettere. --Finn Bjørklid 5. nov 2006 kl. 20:52 (CET)

I denne setningen undres jeg:

«Den kom så langt nord som til Thurso i Caithness, den mest nordligste byen på det britiske fastlandet.»

-om det er mest kan ordet sløyfes, men det er kanskje feilskrevet og skal muligens være nest? Ulf Larsen 1. nov 2006 kl. 13:20 (UTC)

  • Mye geografi her. Har stokket om setningen for å gjøre den lettere. --Finn Bjørklid 5. nov 2006 kl. 20:52 (CET)

I denne setningen:

«Ragnvald Guthredsson kan neppe ha forstyrret Harald Maddadsson større ettersom at det ikke forhindret at han erobret Cauthness i 1201 og ødela festningen på Clardon Hill i nærheten Scrabster Bay.»

-skal det være Cauthness, eller er det Caithness feilskrevet? Ulf Larsen 1. nov 2006 kl. 13:23 (UTC)

  • Er nok trykkfeil for Caithness ja. Rettet. --Finn Bjørklid 5. nov 2006 kl. 20:52 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Harald Maddadsson. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2017 kl. 06:26 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Harald Maddadsson. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2018 kl. 13:30 (CEST)[svar]