Diskusjon:Høgnorsk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kvinneandel[rediger kilde]

Det bør være mulig å dokumentere (og derfor helt på sin plass å oppgi) at det er langt flere menn enn kvinner som kan sies å være "høgnorskingar". Dette usignerte innlegget ble skrevet av [[Bruker:|]] ([[Brukerdiskusjon:|diskusjon]] · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Oppgi gjerne dette etter at dette faktisk er dokumentert. Inntil da er det en spekulasjon som ikke høre hjemme i en leksikonartikkel. -- Olve 29. jul 2005 kl.20:00 (UTC)

Objektivitet[rediger kilde]

Eg har merka avsnitta om høgnorskrørsla med {{objektivitet}} i denne artikkelen (og tilsvarande på nn:Høgnorsk og nn:hn/Høgnorsk). Det er sjølvsagt vanskeleg for dei som er involverte i konfliktar å semjast om ei objektiv framstilling, så det ville vore ein fordel om nokon utanforståande kunne ha skrive om striden i høgnorskrørsla. Samstundes er det vanskeleg for dei som ikkje har nær kjennskap til konflikten å skriva det presist nok. Men eg vil oppmoda dei som er eller har vore personleg involverte i denne saka om å leggja band på seg i sjølve artikkelen, og heller leggja fram sine syn her på diskusjonssida. Så kan vonaleg nøytrale bidragsytarar skriva noko som kan godtakast av alle partar. Eg har ingen kjennskap til saka, men kan bidra med skriving om det er ønskeleg. --Eddi (Snakk) 16. jan 2006 kl.01:43 (UTC)

Etter mi meining bør det kuttast monnaleg i punktet om høgnorskrørsla. Det er greit at det om enkelte emne er høve til å skriva langt og utfyllande, men her vert det uråd å hengja med i kva saka handlar om med så mykje tekst. Elles er eg samd i det Eddi skriv. Floyd 16. jan 2006 kl.03:37 (UTC)

Orden "gjente" vs "jente"[rediger kilde]

I artikeln läser vi:

"Et annet kjent eksempel som både illustrerer sammenhengsloven og den etymologiske normeringen er bruken av g i ordet «ei gjenta», mot offisiell nynorsk «ei jente». Forklaringen her er at ordet gjente opphavlig er utledet fra ordet «å gantast» som betyr å ha det moro."

Hur kommer det sig att man både i svenska och norska skriver med 'j' - jänta resp. jente - ? Det finns ju dialekter i både Sverige och Norge där gammalt gj- uttalas [dZ] istf. [j]. Det är alltså inte bara sammanhängslagen som motiverar gjente, visa dialekters uttal gör det också. // Jens Persson (17. aug 2006 kl. 12:24 (UTC))

De aller fleste dialektene uttaler det vel uten "g". Finnes forresten dette ordet på svensk? Odd Eivind 2. feb 2009 kl. 07:53 (CET)

Tida på høgnorsk?[rediger kilde]

Er ikkje forma "tidi" obligatorisk på høgnorsk? --Odd Eivind (diskusjon) 14. jan 2013 kl. 07:00 (CET)

Olav H Hauge[rediger kilde]

Skrev Hauge virkelig på høgnorsk? Eller skrev han nynorsk med preg av hardangermål? Trenger solide referanser. --Erik den yngre (diskusjon) 16. jan. 2014 kl. 20:32 (CET)[svar]

Vel, kva er høgnorsk? Han skreiv som han lærte seg å skriva, og han endra ikkje på korleis han skreiv med dei nye nynorsknormalane frå vår 'kjære regjering'. Ulovleg konservativ nynorsk er god nok skilgreining (definisjon) for meg. Orsak, men referansar hev eg ikkje, du kan referere til det han skriv kann hende. Han nytta i-mål, preg av hardanger ja, men kva for skilnad er det frå høgnorsk? Andreas Moe (diskusjon) 17. jan. 2014 kl. 04:12 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Høgnorsk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. apr. 2019 kl. 00:11 (CEST)[svar]