Diskusjon:Håndgranat

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forslag til endringer;


"De ble brukt i varierende mengder frem til første verdenskrig, da kom granaten til rette da skyttergravskrig passet ypperlig for denne typen våpen, med mye nærkamp, kontra tidligere kriger hvor man sto på geledd på lengre avstander og skjøt på hverandre."

blir til noe sånt som;

"I motsetning til tidligere kriger hvor soldatene gjerne stod på geledd på avstand og skjøt mot hverandre, var første verdenskrig i større grad en skyttergravskrig med mye nærkamper der håndgranater mer kom til sin rett som våpen."

---

"Man deler dem ofte opp i to grupper, offensive og defensive granater, hvor offensive er granater man bruker under angrep. Disse har kortere skaderadius, som gjør at man kan kaste dem og storme fremover. Defensive granater, som splintgranater, brukes under forsvar og krever at man tar dekning etter at de blir kastet, da disse sprer splinter i en stor radius."

blir til noe sånt som;

"Man deler ofte granater inn i to grupper; offensive og defensive granater. Offensive granater brukes i angrep og har ofte en mindre skaderadius som gjør at man kan kaste dem og storme fremover. Defensive granater, f.eks splintgranater, brukes under forsvar og krever at man tar dekning etter de blir kastet da splintene spres i en større radius."

---

"Moderne håndgranater har en utløsermekanisme med en tidsforsinkelse, normalt 4-5 sekunder, men dette varierer avhengig av type."

blir til noe sånt som;

"Moderne håndgranater har en tidsforsinket utløsermekanisme. Lengden på forsinkelsen kan variere avhengig av type granat, men er normalt 4-5 sekunder."

---

"Stavgranaten har den fordelen at man kan kaste den mye lengre grunnet skaftet."

blir til;

"Stavgranaten har den fordelen at den kan kastes mye lenger grunnet skaftet." Dette usignerte innlegget ble skrevet av 2001:700:200:10:8DB6:5752:538E:DE21 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Forslaget er lagt inn, med noe små endringer. --KEN (diskusjon) 6. aug 2012 kl. 17:46 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Håndgranat. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. jul. 2017 kl. 13:51 (CEST)[svar]