Diskusjon:Gruppe (biologi)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg kopierer inn tekst fra artikkel Taxa, som jeg har omgjort til pekerside, i tilfelle noe kan flettes inn:

Et '''taxa''' er et nivå i det [[taksonomi|lineanske taksonomiske]] systemet som brukes innen biologien. Det finnes 7 hovedtaxa: Domene, rike, rekke, klasse, orden, slekt, og art. I tillegg finnes det mange under- og overvarianter av hvert taxa. I [[kladistikk|kladistikken]] brukes ikke begrepet taxa, da det ikke opereres med et hierarkisk system. [[Kategori:Systematisk biologi]]

Jeg legger merke til at det også nevnes Orden, noe som ikke nevnes i artikkelen Taksonomi. Wikijens 7. mar 2009 kl. 15:10 (CET)

Og hvordan forholder begrepet Kategori (biologi) seg til begrepet Gruppe? Hvor boer pekersiden Taxa henvise til? Wikijens 7. mar 2009 kl. 15:27 (CET)
Slik taxon brukes i dag, er det synonymt med gruppe, ikke med kategori. Det vil si: Eksempler på taxa er ikke klasse, orden og familie, men pattedyr, øyenstikkere og alkefugler. Det er altså korrekt at taxa lenker til gruppe. Teksten du fjernet fra siden ser veldig merkelig ut, både grammatisk og innholdsmessig. Bra at du gjorde den til en pekerside i stedet. Hilsen, Hanno 24. mar 2009 kl. 20:48 (CET)
Takk for oppklaring. Boer kategoriene Rekke og Orden legges til i artikkelen Taksonomi eller er disse synonymer til noen av kategoriene som staar der? I tillegg boer den kanskje omformuleres litt, da det naa fremstaar som at eksempler paa taxa er klasse, slekt osv. Wikijens 27. mar 2009 kl. 10:38 (CET)

Norsk rettskriving taxon / takson[rediger kilde]

Artikkelen handler om 'takson', ikke sant? https://ordbok.uib.no/perl/ordbok.cgi?OPP=takson --46.230.132.229 22. jul. 2018 kl. 09:20 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Gruppe (biologi). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jun. 2019 kl. 00:57 (CEST)[svar]