Diskusjon:Grain whisky

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva mener artikkelforfatteren med «korn»? På norsk bruker ordet «korn» generelt om frø fra kornplanter – inkludert maiskorn. På andre språk brukes ordet ofte om én bestemt kornsort (typis den vanligste). Slik bruk er ikke vanlig på norsk. --T.B.Hansen 11. sep 2006 kl. 16:45 (UTC)

Det riktige vil vel være å si bygg. mvh --Jarvin 11. sep 2006 kl. 16:50 (UTC)
Den generelle betydningen er faktisk korrekt i dette tilfellet. Det brukes maltet rug blandet med umaltede kornsorter som f.eks. mais og hvete. IanMM 10. jul 2011 kl. 22:57 (CEST)
Etter en del mais-oppstøt og -rap fra Old Crow og lignende Bourbonere inklusive Southern (dis-)Comfort, er jeg sterkt i tvil om der har eksistert noen «barleycorn» eller «rye» nær fabrikkene på de kanter. Men det er vel et sidesprang. Men du har en mulig forklaring på Mickey Spillanes forkjærlighet for «rye whiskey». Prinsipielt har jeg oppfattet whisky som destillert øl - (og oppdaget først senere sorten Weissbier - men hvete er jo en mulig vodkabasis).
Men altså rug og ikke bygg i grain? --Bjørn som tegner 10. jul 2011 kl. 23:54 (CEST)
D'Oh... Selvfølgelig er det Bygg og ikke rug, selv om rug nok sikkert også finnes i blandinga til grainwhisky. Aner ikkehvor hodet mitt var når jeg skrev.. Tenkte barley og oversatte fra rye... --IanMM 11. jul 2011 kl. 02:36 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Grain whisky. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 04:22 (CEST)[svar]