Diskusjon:Glansvinger

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Utmerket artikkel Glansvinger er en utmerket artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Wikipedia Glansvinger har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 16, 2014.

Hovedartikkel og artsartikler[rediger kilde]

Det syns meg problematisk att mange av artbeskrivelsene for arter i denne familie har inkopiert store stycker fra familieartikelen. (Jeg er brukere sv:Användare:Ettrig på svenske Wikipedia.)

At det er tidkrevende og problematisk for andre språk å oversette kan vi ikke ta hensyn til. Et av de primære målene for norsk bokmåls wikipedia er et ønske om fyldige artikler for norske lesere. Ikke korte stubber på to setninger, slik som omtalene av glansvingene i den svenske utgaven. Slike korte stubber hadde straks blitt foreslått slettet her. [1] [2] [3] o.s.v
Mye av teksten er lik for artsbeskrivelsene, de hører jo alle til i samme gruppe. Men det er unike arter og alle har små forskjeller. Det som er likt for alle (om jeg husker riktig) er de indre organer, den holometabole utviklingen, utseende av hode, palper, antennene og kroppen. Men det andre varierer mellom artene. Eggene kan ha forskjeller. larvene er litt ulik hverandre og hos de voksne er forskjellene i vingene. Levevis er også ofte likt, men graden av symbiose med maur varierer, likeså larvens næringsplante, utviklingstid, puppestadiet, overvintring og flygetid. Når det gjelder utbredelse og grad av truethet (rødliste) er det også forskjeller. Disse opplysningen er skrevet inn art for art og ikke kopiert fra familiesiden. Å skrive et leksikon er en tidkrevende oppgave. --Halvard 30. des 2007 kl. 11:49 (CET)
Nej, jeg mener at det är skadelig å ha kopier av samme tekst på flere steder i Wikipedian. For laeseren är det mye bedre md en henvisning till artikel for overordnet taxon og spesifikk udpekelse av forskellene i art-artikkelen. Sådan organisasjon gör også att det blir mye mindre kostsamt å innföre forandringer. Dette trodde jeg var selfsagt. (sv:Användare:Ettrig) --81.216.144.21 31. des 2007 kl. 10:58 (CET)
Ja, har sett på det. Det blir en stor jobb å ta bort litt her og litt der. Tror ikke jeg kommer til å gjøre det. Grunnen til at dette har blitt så omfattende skyldes Artikkelkonkurransen -- Beste hilsen Halvard 1. jan 2008 kl. 13:00 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Glansvinger. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 03:05 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Glansvinger. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. nov. 2023 kl. 16:52 (CET)[svar]