Diskusjon:Giuseppe Firrao den yngre

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelnavn[rediger kilde]

Bør ikke denne artikkelen gå under Giuseppe Firrao d.y.? (Og heter han Giuseppe? Ikke Guiseppe?) Det siste der aner jeg ikkeno om, men at noen skal finne på å lete opp en artikkel som heter Giuseppe Firrao, f. 1736 har jeg mine tvil om...? OPus- 26. mai 2005 kl.08:11 (UTC)

Jeg flyttet den til Giuseppe Firrao den yngre, i tråd med andre artikkelnavn (og i tråd med Giuseppe Firrao den eldre som det vises til i artikkelen). Det er Giuseppe, ikke Guiseppe. Cnyborg 26. mai 2005 kl.08:36 (UTC)
Det er greit for meg. Men det er noen andre problemer. Det er en rekke kardinaler som har identiske navn. Jeg vil anta at det beste er å løse det slik: 1) Der det er noenlunde nært slektskap bruker man "den yngre, den eldre". Der de ikke er i slekt må man unngå den yngre, den eldre, og istedet bruke NN, f. 1555, eller noen annen kvalifikator. (Det fantes en embedsmann i Nazityskland ved navn Martin Luther, ikke bra med ML den yngre...) 2) Så snart to med likt navn dukker opp, lages det dessuten en pekerside, og det legges en henvisning til den andre i alle fall på den minst kjentes side. Ctande 26. mai 2005 kl.09:22 (UTC)
Det er jo gjort OK på for eksempel artikkelen om Gåte, der det øverst i artikkelen står: For musikkgruppa «Gåte», se Gåte (band). En annen mulighet er å lage en ren pekerside under for eksempel Martin Luther, der man har listet opp de forskjellige, med en liten beskrivelse av hver, og en peker til den rette siden. Dette vil igjen føre til veldig mange pekersider på Wikipedia, noe som tidligere er påpekt som rotete og mye å oppdatere. OPus- 26. mai 2005 kl.09:35 (UTC)
En annen mulighet er å skrive inn yrke bak navnet foreksempel NN (skuespiller) for å skille vedkommene fra NN (politiker). I Martin Luther tilfellet er det nok best å beholde reformatoren på Martin Luther og heller opprette en Andre betydninger side med pekere som kan linkes til i toppen av artikkelen. Forøverig burde vi kanskje lage noen standarder på andre betydninger og peker sider, med bedre maler, automatisering og standardisert utseende. Profoss 26. mai 2005 kl.09:47 (UTC)
Jeg er enig i at det ville være pussig om man ved å etterspørre "Martin Luther" kommer et sted der man må velge mellom naziembedsmannen, reformatoren, og reformatorens sønn. Ctande 26. mai 2005 kl.10:15 (UTC)
Er ikke helt sikker på at jeg skjønner hvorfor det er så pussig. Når man slår opp i et hvilket som helst annet leksikon finner man artikler om alle tre, og ikke artikkelen om den mest kjente, med en henvisning til side xx der man kan lese om andre Martin Luthere... OPus- 26. mai 2005 kl.10:52 (UTC)
Vi har et problem i forhold til andre leksikon, og det er den generelle spennvidden, Eksempelvis Gerhard Schröder artikkelen. Folk flest ville forvente at det er snakk om den nåværene tyske kansleren, men det finnes faktisk en finansminister fra 1950årene med samme navn. Løsningen er her å legge kansleren Gerhard Schröder på Gerhard Schröder og vise til link helt øverst. Dette er også vanlig på andre wikipediaer. Hvis det finnes fler setter man inn en Andre betydninger side. Rene pekersider brukes som regel der man ikke kan bli enige om hvem som er mest kjent. Idéen min er at vi bør forbedre disse malene til pekersidene og blant annet andre betydningermalen og legge dette inn i stilmanualen. Profoss 26. mai 2005 kl.13:36 (UTC)