Diskusjon:Gertrude av Nivelles

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Her og på den engelske artikkelen står det at hun var omtrent 10 når hun fikk ekteskapstilbud, mens på Gjertrudsmesse står det at hun var 12. Noen som hvilken som er rett? Hjerta92 21. okt 2008 kl. 18:41 (CEST)

Mangelfullt?[rediger kilde]

Synes vel denne artikkelen var vel mangelfull ... Om man graver litt dypere, og søker litt rundt omkring, så finner man faktisk en god del om Gertrude av Nivelles. Riktignok finner du nok mer om henne, dersom du søker etter henne på engelsk, i stede for på Norsk ... Så kommer det vel bare an på hvor mye tid du selv gidder på å gjøre research på dette temaet. For denne artikkelen er, som sagt, svært mangelfull. I allefall ut i fra alt det jeg har funnet ellers om denne dama på internett. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Loons (diskusjon · bidrag) 3. jul 2012 kl. 20:31 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

De dødes helgen, eller de sykes helgen?[rediger kilde]

Jeg oppdaget her noe som må være en liten feil. Mulig er oversettelsen basert på oversettelsesprogrammet i google, ikke vet jeg. Men, etter å ha lest noen sider på engelsk, så står det der vitterlig "diseased". Ikke "deceased". "Diseased" betyr at man er plaget av sykdom. Ikke at man er død. Så hun er ikke de dødes helgen, men de sykes helgen. Skal man tro det som står om henne på engelsk. Selvfølgelig sier jeg heller ikke at de engelske tekstene er korrekte, da de kan være baserte på hverandre, og derfor vil det jo uansett bli feil.

Det hadde vært greit om noen som har litt bedre innsikt i denne helgenen, kunne ha kommet med et svar på dette, da jeg gjerne vil vite hva som er korrekt. Er nok litt nysgjerrig av meg!! :) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Loons (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det mest interessante her er nok at verken tysk eller fransk WP nevner dette i klartekst. Kan forståes som at de katolskpregede artiklene legger vekt på andre detaljer, mens lutherske har et forhold til helgendyrking der slikt skal fremheves (se hvor ****** de er der nede). Men der er ingenting i fortellingene der som tilsier annet enn at syke ba henne gå i forbønn, så de dødes helgen er trolig slurv. --Bjørn som tegner (diskusjon) 4. jul 2012 kl. 08:47 (CEST)
Det er dog lenke til utmerkede Katolsk.no hvor det står (sitat): «Skytshelgen for gartnere, pilegrimer og de reisende; for fattige og enker; for de nylig avdøde; for sykehus; mot mus og rotter». --Finn Bjørklid (diskusjon) 4. jul 2012 kl. 09:21 (CEST)