Diskusjon:Garpegenitiv

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tror eksemplet med "Lars' lekebil" er feil, vi bruker ikke apostrof på norsk -> "Lars lekebil" Dette usignerte innlegget ble skrevet av 62.92.118.116 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dette er det eneste eksempelet på at man bruker apostrof på norsk. I ord som slutter på s, x eller z bruker man apostrof i stedet for å skrive Larss lekebil, se Apostrof. Reinhard Heydt 6. feb 2009 kl. 10:56 (CET)
Mange barn - og i stigende grad voksne og til og med skriveføre voksne - skriver i dag "Lars sin lekebil". Spesielt utbredt i setninger der subjektet er et akronym eller en lang konstruksjon. Eksemeplvis "NATO sine styrker". Jfr garpegenitiv. Teodor 12. feb 2009 kl. 14:44 (CET)

Klinger ikke bra på norsk[rediger kilde]

Dette er et subjektivt utsagn som er direkte feil i f.eks moderat bokmål: «Ledd av typen NRKs programtilbud klinger ikke bra på norsk». Det klinger aldeles utmerket på norsk, og brukes i utstrakt grad i norsk, spesielt i mer formelle tekster i offentlig saksbehandling. Omskrivninger med til gir et tyngre språk, og bruk av genitivs-s blir langt mer effektivt. Grstein (diskusjon) 17. mai 2017 kl. 13:51 (CEST)[svar]

Historikk?[rediger kilde]

Det som står under «historikk» har ingenting med reell historie å gjøre, dette er trivia fra noen aktører. Artikkelen har lite reell historikk om ordklassen. — Jeblad 24. okt. 2016 kl. 13:19 (CEST)[svar]

Oversatte nynorskartikkelen og flettet den inn.[1]Jeblad 24. okt. 2016 kl. 14:16 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Garpegenitiv. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. feb. 2021 kl. 13:46 (CET)[svar]