Diskusjon:Ganesha

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva er poenget?[rediger kilde]

Jeg la inn en annen opprinnelseshistorie til Ganesha i natt. Jeg har lært den historien av Sveriges kanskje mest anerkjente profesjonelle historieforteller, Mats Rehnmann. Av en eller annen grunn som jeg gjerne skulle ha skjønt har redigereren Vindheim fra Trondheim fjernet mitt bidrag. Jeg blir naturligvis bedrøvet over det. Særlig i dette tilfellet, fordi jeg ikke kan se noen grunn til at det skulle bli gjort i denne sammenhengen. Jeg kan ta selvkritikk på at jeg kanskje skulle bli flinkere til å legge inn kilder, og begrunne den informasjonen som jeg legger inn. Det er mulig jeg er for optimistisk i forestillingen om utviklingen av informasjon her på Wikipedia. Jeg har nemlig tillit til at folk som har kunnskaper om forskjellige emner suplerer der de kan, og at artiklene vokser og er levende. Wikipedia er en encyclopedi, men samtidig noe i seg selv, nettopp i kraft av sin åpenhet, at alle som vil kan være med på å utvikle det. Jeg må innrømme at jeg ikke er voldsomt imponert over den Norske delen av Wikipedia ennå, selv har jeg en tendens til å bruke mye mer tid i den engelske delen, derfor mener jeg vi burde søke å være mer positive til at folk kommer med konstruktive bidrag. Vi må være inneforstått med at brukerne av Wikipedia er inneforstått med at alle kan være med å redigere, og at Wikipedia som kilde må forstås i den sammenhengen. Det bør ikke anses som noe problem at det er varierende kvalitet, spesielt med tanke på kilder. Vi må ha tillit til folks omdømme. Om en artikkel har god kildedekning er det godt, har den det ikke så kan det allikevel være interesant, i begge tilfeller vil lesere selv kunne bedømme dette. Et annet spørsmål er selvfølgelig nøytralitet. Der har nok mange forskjellige oppfatninger av hva som egentlig er nøytralt. Nøytraliteten som verdi i folkeopplysningsarbeidet tror jeg er av uvurderlig verdi. Jeg tror prinsippet om den gyldne middelvei er en god tommelfingerregel. men hey jeg er jo svensk!

Ganesha er forøvrig en av de mest vesentlige skikkelsene knyttet til fortellerkunsten i India, jamfør hans rolle i Mahabarata. En kunst jeg har et profesjonelt forhold til. Det må tas høyde for at hva som anerkjennes som vitenskaplig og nøytralt er svært forskjellig utfra hvilken disiplin en har som bakgrunn. Jeg har en master grad i teaterpraksis og har fortrinnsvis jobbet og virket utenfor det akademiske miljøet. Det er åpenbart at det gir en annen innfallsvinkling til en rekke temaer enn om en har en litteraturhistorisk bakgrunn og virker innenfor akademia. Det er helt åpenbart at forskjellige folk har forskjellige forestillinger om hva som er akseptabel og ønsket tilnærming til å redigere på Wikipedia. Det må vi se på som en styrke og ikke en bakdel. Jeg mener vi i utgangspunktet må prøve å oppmuntre hverandre til konstruktiv deltakelse på Wikipedia. I stedet for å slette andres bidrag, bør en bestrebe seg på å forbedre dem. --Xactnorge 25. feb 2008 kl. 16:41 (CET)

Det er selvfølgelig bra at flere deltar i å legge inn informasjon. Jeg fjernet fortellingen fordi den virket useriøs og manglet kildeangivelse. Nå har jeg forbedret språket litt, men ellers latt den stå.--Vindheim 25. feb 2008 kl. 21:25 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ganesha. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. des. 2023 kl. 02:22 (CET)[svar]