Diskusjon:Gamalost

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne må flyttes til gammelost, gamalost er nynorsk Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bgagaga (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Ev. til "gammalost", som også er et bokmålsord. Til dem med riksmålsordboka; er "gamalost" fremdeles tillatt? I fall er det ingen grunn til å flytte på artikkelen.

Gammelost = Gamlemåten?[rediger kilde]

Hei,

min far påsto at gammelost heter gammelost fordi den ble fremstilt etter den "gamle måten" å lage ost på, dvs. av sur melk. I den gamle seterøkonomien gjaldt det først og fremst smør, som det mest verdifulle produktet; mysost var også gjevt, siden det holdt seg hele året. God "vanlig" ost burde fortrinnsvis lages av fersk, uskummet melk, og det var det få¨som tok seg råd til. Syns forsåvidt ikke det er uplausibelt, men han var nå bare en fyr (fra Romsdal), så spesielt godt kildebalgt er det jo ikke.

T 2001:4610:A:5E:0:0:0:28FB 3. nov. 2014 kl. 18:52 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Gamalost. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. feb. 2023 kl. 19:03 (CET)[svar]