Diskusjon:Fritz Moen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eldre innlegg[rediger kilde]

IMI 6/1-06: Er det riktig å bruke forbryter som kategori, når vedkommende er FRIKJENT ? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Imi (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Han er IKKE FRIKJENT for det andre drapet. --–Duffman 6. jan 2006 kl.12:16 (UTC)
Det er bare proforma, er UENIG i din vurdering. IMI
Det får så være. Han er dømt for drapet, ikke frikjent. Om han blir frikjent i fremtiden vil tiden vise. En leksikon må forholde seg til fakta, ikke spådommer. --–Duffman 6. jan 2006 kl.12:29 (UTC)
Enig med Duffman; når vi skal ha en betent kategori som Berømte forbrytere må vi ha objektive kriterier, og domfellelse er det eneste man kan forholde seg sikkert til. Det kunne være interessant å få en kategori for Ofre for justismord; i så fall ville Moen per i dag høre hjemme i begge kategorier. Vi har noen andre som passer i en slik kategori, som Guildford Four. Cnyborg 6. jan 2006 kl.15:38 (UTC)

Forøvrig vil jeg bare nevne at jeg tidligere har argumentert mot en kategori for forbrytere/kriminelle/straffedømte, og jeg mener fortsatt prinsipielt at den bør fjernes. Men jeg har ikke store problemer med den så lenge navnet er Berømte forbrytere og den kun brukes for personer som primært er kjent for sine forbrytelser. En kategori for ofre for justismord kunne vært interessant. --–Duffman 6. jan 2006 kl.15:54 (UTC)

Duffman og jeg står på samme linje her; helst ingen kategori men skal den finnes må den være for folk som er kjent på grunn av at de er domfelt for en eller flere forbrytelser. Kategorien for ofre for justismord må også defineres klart, slik at den ikke kan brukes til subjektive uttalalelser om skyldsspørsmål; det må etter min mening finnes en frifinnelse eller annen rettsakt som slår fast at dommen var feil, eller i historiske tilfeller at det er enighet blant forskere om at en sak var et justismord. Cnyborg 6. jan 2006 kl.19:28 (UTC)

Noen som kan skaffe et bilde av graven hans i Oslo? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Øler (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Foreslår å ha det biografiske stoffet her og de fleste detaljene om saken i artikkelen Justismordet mot Fritz Moen Dette usignerte innlegget ble skrevet av Øler (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

I anledning fred over Moens og hans families minne, håper jeg de uforstandige kommentarene ovenfor kan slettes. Mange av oss har i flere år vært klar over at dette dreide seg om et justismord... Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.212.31.179 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Tiltres! Det er tragisk at no:wiki diskuterer for eller imot at Fritz Moen skal kategoriseres som berømt forbryter. Forøvrig bør det være en artikkel om Fritz Moen (med faktaopplysninger om hans person), og en artikkel om Moensaken (i likhet med Lilandsaken) med faktaopplysninger om selve saken. Noen av opplysningene i artikkelen om Fritz Moen bør vel flettes inn i artikkelen om Moensaken. --Friman 31. aug 2006 kl. 08:31 (UTC)

Snart ferdig?[rediger kilde]

Nå har jeg nedlagt mange (tusen?) timer for å få artikkelen mest mulig etterrettelig. Har likevel noen temmelig negative vibrasjoner om at personen ikke ytes nok rettferdighet. De vesentligste opplysningene her er hentet fra institusjons-kilder. Moen hadde sikkert ambisjoner om et godt og arbeidssomt liv (dette bekreftes av Solveig Askjem). Men med hans utgangspunkt ble dette i praksis umulig i vårt samfunn, og han må derfor ha følt at det ene nederlaget fulgte etter det andre....

Det etterlyste billedet av graven burde være svært illustrativt. Billedet er oversendt, og tillatt benyttet her av John Christian Elden.

Artikkelen mangler imidlertid et bilde av Fritz Moen selv. Det mest illustrative hadde vært hans eget favorittbilde fra tenårene, som han gav til Solveig Askjem. Skal gjøre et forsøk på å få dette frigitt, men tviler på resultatet. Helt feil blir det å benytte et av bildene som påtalemyndigheten tok av ham (nærmest en fornærmelse) - selv om disse ansees som frigitt.

Det burde kanskje også vært et avsnitt om hans forhold mens rettssakene pågikk (inkl. gjenopptakelsen), men dette fremkommer på sett og vis i artikkelen om Moen-saken - som noen anser best uskrevet. --Friman 24. des 2007 kl. 02:08 (CET)

"kjent som offer for Europas eneste tilfelle av dobbelt justismord," Dette er ikke riktig -- Thomas Quick har blitt dømt og senere frikjent for mange drap.

Lagt inn 3 bilder, velvilligst oversendt og tildelt lisens CC-BY-SA av Solveig Askjem. --Friman 6. feb 2008 kl. 10:06 (CET)

Samtlige bilder er gitt lisens pr. e-mail, som er oversendt OTRS. Ungdomsbildene av Fritz Moen er datert av Solveig Askjem i egen e-mail. --Friman 13. feb 2008 kl. 21:09 (CET)

Jeg leter etter de som jobber for en byste av Fritz Moen utenfor Justisdepartementet. Er det noen som kan hjelpe meg? Det burde vært opplyst hvem som har foreslått dette.

Mulig kandidat for anbefalt eller utmerket?[rediger kilde]

Artikkelen er såpass utfyllende at jeg synes den bør vurderes som kandidat for anbefalt eller utmerket artikkel. Det mangler kildehenvisninger men det må vel være mulig å gjøre noe med. Likeledes bør vel hele artikkelen pusses noe i retning av å være mer objektiv og distansere seg noe. Jeg tror ikke den vil tape seg på det, fakta i saken taler for seg. Hva synes M O Haugen, Pmt, 3s, Frankemann, A-S. Ofrim, Trygve W Nodeland?

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fritz Moen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. feb. 2021 kl. 04:56 (CET)[svar]