Diskusjon:Frekvenshopping

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kopierer diskusjon fra Brukerdiskusjon:Meco – 26. jul 2006 kl.08:50 (UTC)

Frekvenshopping[rediger kilde]

Ser du har listet frekvenshopping. Denne artikkelen omtaler bare en mindre del av begrepet, og da i en kontekst som er knyttet til en spesifikk løsning. Generelt bruker frekvenshoppende radioer enten algoritmer med synkronisering mot eksterne kilder slik artikkelen beskriver det eller så bruker de selvsynkroniserende algoritmer. De siste vil generelt gå over i spredt spektrum modulasjon når hoppraten blir høy nok. Eksakt grense er noe avhengig av om du spør en forsker eller en produsent av slikt utstyr. Normalt ligger hoppraten i området 10-250 hopp i sekundet for militære radioer. Fysiske grenser for å oppnå resistans for jamming er gitt av gangtidsforskjellen mellom jammer vs direktesignal og gir normalt hopprater på minimum 1000 hopp/sek. Spredekoder gir ofte en effektiv "hopprate" over 10 000 hopp/sek.

Styrt frekvenshopping slik den brukes i sivil radiokommunikasjon er ofte en tildeling av kanal idet en kommunikasjon starter, eller for hver transmisjon.

Rene frekvenshoppere blir i noen grad omtalt som fdma, - frequency division multiple access. Begrepet kan imidlertid brukes om det meste som ligger i et kanalraster og er derfor noe diffust. Et alternativ til dette er tdma, - time division multiple access. Her blir kanalkapasiteten delt i tidsluker istedenfor frekvensluker.

Det er relativt lenge siden jeg drev med dette så mulig deler kan være feil. Sjekk eventuelt før noe brukes.

Jeblad 20. jul 2006 kl.00:39 (UTC)

Dette er veldig bra. Jeg var klar over at artikkelen var svært mangelfull da jeg oversatte den, dog en begynnelse. Da jeg første gang ble oppmerksom på trunking-teknologien (for snart 20 år siden, tror jeg) var det snakk om 400 frekvensbytter i sekundet. __meco 20. jul 2006 kl.19:17 (UTC)
400 hopp/sek er svært mye for en ordinær frekvenshopper men like fullt godt innenfor det en normalt rask spektrumanalysator klarer å analysere. Mao, elektronisk krigføring mot tradisjonelle frekvenshoppere er piece of cake. — Jeblad 20. jul 2006 kl.19:37 (UTC)