Diskusjon:Fluiddynamikk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Feil tittel/tema i artikkel?[rediger kilde]

Jeg er lite kjent med begrepet væskedynamikk, og lurer på om det kan ha vært gjort en feil i denne artikkelen. Er det fluiddynamikk denne artikkelen egentlig skal handle om? I så fall kunne jeg tenke meg å flytte (og omskrive) artikkelen. Noen innspill på dette? Bitjungle 6. apr 2009 kl. 12:56 (CEST)

Det er fluid dynamics, rimelig klart, både fra iw-lenker og det lille innholdet som er her. Og fluiddynamikk er forlengst omdirigert hit. Men jeg har også inntrykk av at «fluiddynamikk» er en bedre tittel. Skulle jeg ha tolket væskedynamikk uten å kunne kikke på artikkelen, hadde jeg heller tenkt i retning hydrodynamikk – men det er helt klart ikke det som er hensikten her.
Hvilke termer fagfolk bruker, har jeg ingen snøring på. Men det høres ut som du har kontroll. Sett i gang – det verste som kan skje, er at artikkelen med dine endringer blir liggende på fluiddynamikk, mens noen kommer og forteller oss hva væskedynamikk egentlig var ment å være. :) — the Sidhekin (d) 6. apr 2009 kl. 18:36 (CEST)
Jeg ser av historikken at det var jeg som opprettet artikkelen på dette prosjektet, og jeg vil innrømme at dette er en ganske ukritisk oversettelse fra Wikipedia på norsk, så jeg har dessverre ingen formening om hva som er det rette begrepet å bruke på bokmål/riksmål. - Soulkeeper 7. apr 2009 kl. 15:08 (CEST)
Ok, da setter jeg i gang med omskriving ved høve. Men hvordan går jeg frem? Fluiddynamikk bør vel først slettes, og deretter bør Væskedynamikk flyttes til Fluiddynamikk (for å bevare historikken). Mulig at Væskedynamikk til slutt bør settes som redirect til Fluiddynamikk. Eller for å si det enkelt (?), de to artiklene skal bytte plass! Hvem kan ta seg av sånt (for jeg kan ikke slette)? Bitjungle 7. apr 2009 kl. 16:13 (CEST)
Jeg flyttet bare artikkelen over Fluiddynamikk. Siden den omdirigeringen ikke hadde noen historikk, tror jeg du kunne ha gjort det selv (men det er jo ikke akkurat innlysende). Uansett – nå ligger artikkelen på riktig navn, så «ved høve» får du bare skrive av hjertens lyst. :) — the Sidhekin (d) 7. apr 2009 kl. 16:56 (CEST)
Jeg har tatt meg en titt på nynorskutgaven nå, og det ser ut som om feilen har oppstått ved at den som oversatte fra den engelske artikkelen har vært overivrig i sitt forsøk på fornorsking. I den nynorske utgaven defineres nemlig en væske til å være både «flytande og i gassform». Dette er sprøyt. Væske og gass er to ulike aggregattilstander. Fluid er et samlebegrep for gasser og væsker, både på bokmål og nynorsk. Dog ser jeg at det finnes noe bruk av begrepet væskedynamikk på nettet, uten at jeg finner noen klar definisjon. Denne artikkelen bør dog handle om fluiddynamikk, og da spiller det liten rolle om man er ute etter informasjon om gasser eller væsker i bevegelse (for fluiddynamikk dekker begge). Jeg kommer antakelig til å starte omarbeiding av denne artikkelen ganske snart. Bitjungle 26. apr 2009 kl. 17:01 (CEST)