Diskusjon:Flexus

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Svar fra Ruter ang. Flexus-sperrene på T-banen[rediger kilde]

Da jeg sendte en henvendelse til Ruter angående Flexus-sperrene på T-banen, fikk jeg følgende svar:

«Hei Marius (...),

Takk for din henvendelse med ref: Forslag #25029

Takk for deres henvendelse vedrørende sperreporter på t-banen.

Det er utplassert sperreporter ved enkelte store stasjoner. Det foregår for tiden testing av brukes av disse. Det er ennå ikke avgjort hvordan disse skal brukes, og om stasjonene skal holdes sperret sllik at passasje kun er mulig ved avlesing av reisekortet.

Mer informasjon om kollektivtrafikken i Oslo og Akershus finner du på www.ruter.no


Jeg har tilleggsinformasjon til saken


Med vennlig hilsen

Elisabeth Watterud

Kundekonsulent

Ruter As

Kollektivtrafikk for Oslo og Akershus

Dronningens gate 40

Postboks 1030 Sentrum

NO-0104 Oslo

www.ruter.no»


Jeg håper dette er referanse nok?

Mvh. Marius2 19. mar 2011 kl. 20:26 (CET)

Honnør til deg, som prøver å finne ut av dette, men som leksikon-referanse/kilde er vel ikke denne e-posten helt problemfri. Jeg undrer meg for eksempel over en lav sko:
Innholdet i selve e-posten: Hva spurte du egentlig om når du fikk dette svaret? Når er e-posten datert? Og hva i all verden betyr den tilsynelatende løsrevne setningen «Jeg har tilleggsinformasjon til saken» … ?
E-posten som kilde/referanse: Her på diskusjonssiden er denne e-posten relevant nok, men duger den som kilde/ref for vanlige leksikonbrukere? Jeg (som er litt kjent på BM-WP) kan forholde meg til signaturen «Marius2», og ha tillit til avsender. Jeg syns dette var både informativt og interessant. Men for en tilfeldig leksikonbruker er en e-post utlagt av «Marius2» nokså intetsigende. For den gjengse leksikonbruker er en slik kilde vanskelig å forholde seg til, tung å etterprøve. (Hva skal leseren gjøre om de ikke stoler på «Marius2» - ringe Ruter, sjekke om det fins en kundekonsulent ved navn EW og spørre henne om e-posten er reell?).
Kundekonsulenter som talspersoner: En kundekonsulent må vel ha en viss myndighet til å uttale seg forpliktende på vegne av bedriften, men spørsmålet er om denne myndigheten strekker seg ut over ett og ett kundeforhold. Som enkelt-kunde må du ha lov til å stole på den kundekonsulenten du er i kontakt med. Men kan vi uten videre presentere det i leksikon som bedriftens planer eller syn?
Forholdene med sperrene: Norges tredje største avis Aften slo (i fjor høst, om jeg ikke husker feil) fast over hele forsiden at sperrene ikke ville bli brukt, og avisen baserte seg både på kontakt med Ruters ledelse og tillitsvalgte. Tilsynelatende et greit Ruter-standpunkt – da var noen mill bortkasta, men til gjengjeld risikerte man ikke å sperre fluktveien for tusenvis av passasjerer ved en eventuell t-bane-ulykke-terror-katastrofe. Dersom innholdet i e-posten du fikk stemmer må Ruter ha revurdert sin daværende oppfatning. Interessant. Oppsiktsvekkende. Du burde begynne som gravende, undersøkende journalist :-) Kimsaka 21. mar 2011 kl. 21:10 (CET)
1. Spørsmålet var: «Hei! På enkelte T-banestasjoner er det montert sperrer slik at det er mulig å stenge stasjonene fysisk slik at kun reisende med gyldig billett har adgang til stasjonen(e). Disse er ennå ikke tatt fullt i bruk, av naturlige årsaker da det fortsatt i utstrakt grad benyttes papirbilletter som ikke kan leses av på sperrene og dermed åpne sperrene. Vil disse sperrene bli tatt fullt i bruk når alle billettyper er "konvertert" til elektroniske?» Jeg sendte e-posten 18. februar 2011, mottok svar 22. februar 2011. «Jeg har tilleggsinformasjon til saken» er kun en lenke om man ønsker å holde videre kontakt med Ruter (da Ruter benytter en «ikke-svar»-adresse).
2. Jeg vet ikke hva du mener jeg skal gjøre. Skal jeg be Ruter lage en sak om dette på sine nettsider eller hva?
3. Vel, nå er det jo så og si umulig å få kontakt med andre enn kundekonsulentene i Ruter. Det som kommer ut i media/ruter.no er jo som oftest i regi av kundekonsultene og, så etter min mening må dette betraktes som «offisiell» informasjon fra Ruter.
4. Jeg klarer ikke å finne igjen det, men mener Ruter-sjefen i ettertid sa at Aften-oppslaget ikke var helt korrekt? At det de mente var at sperrene aldri ville bli tatt i bruk hele driftsdøgnet, men at man vurderte å benytte de i deler av drifstdøgnet.
Ellers er mine endringer bl.a. med referanse i denne e-posten kun gjort for å nøytralisere artikkelen noe. Ja, jeg forstår at Flexus ble et «skandale»-prosjekt til slutt og det for mange er svært tungvindt - men det betyr ikke at man ensidig skal kritisere det i en leksikonartikkel. Mvh. Marius2 23. mar 2011 kl. 20:29 (CET) (PS! For å gjøre ting klart: Jeg arbeider ikke hos, eller har noen lignende tilknytning til, Ruter)
Forøvrig: I artikkelen «– Sperrene skulle aldri ha vært montert» uttaler ikke Ruter seg. Mvh. Marius2 23. mar 2011 kl. 20:34 (CET)
Nei, vi får vel la tiden vise hva de gjør med sperrene, og oppdatere avsnittet dersom de endrer praksis eller det dukker opp en bedre kilde. Flexus-systemet er jo bare halvveis innført, så artikkelen er vel bare halvveis ferdig. Litt av problemet med e-post som kilde kan løses ved å stile e-post direkte til ledelsen (det fins som oftest en «offisiell» e-postadresse) og eksplisitt skrive at man trenger info fordi man jobber med en WP-artikkel - men det løser jo bare en del av denne kilde-problematikken. Kimsaka 25. mar 2011 kl. 14:21 (CET)

Fordeler og ulemper papir-Flexus[rediger kilde]

Først i juni 2011 ble det satt inn objektivitetstag med begrunnelsen: «For mye fokus på det negative når det gjelder sammenligningene mellom papirbaserte og elektroniske løsninger». Den har stått tre måneder, og det er gjort fire-fem oppdateringer i mellomtiden. Jeg kan ikke se annet enn at artikkelens framstilling av papirløsning kontra elektroniske kort er korrekt og nøktern, og fjerner tag'en. Om noen er uenig - være konkrete i påpekningene. Kimsaka 30. aug 2011 kl. 09:45 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Flexus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. jul. 2017 kl. 09:04 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Flexus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 18:17 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Flexus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. apr. 2019 kl. 05:28 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Flexus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. des. 2021 kl. 06:07 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Flexus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. feb. 2023 kl. 21:14 (CET)[svar]