Diskusjon:Finskekrigen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Finskekrigen er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Finskekrigen har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 45, 2015.

Særskriving?[rediger kilde]

Heter ikke denne krigen finskekrigen i ett ord? --Eivind (d) 15. jun 2008 kl. 15:49 (CEST)

Godt spørsmål, vanligvis vil jeg være enig med deg men har tatt det fra svensk. Om du har tilgang til Store Norske Leksikon kan du kanskje sjekke hva de kaller konflikten der? mvh - Ulf Larsen 15. jun 2008 kl. 15:53 (CEST)
Har dessverre ikke det, jeg reagerte nok kun pga. Spesial:Lenker_hit/Finskekrigen hvor det kan se ut som det er utbredt med ett ord. På norsk google-søk ligger de helt likt («finske krigen» = 61 treff, «finskekrigen» = 60 treff, men førstnevnte viser nok ikke alltid til rette krig.) --Eivind (d) 15. jun 2008 kl. 16:00 (CEST)
Skal prøve å få slått det opp i SNL til uken. Ulf Larsen 15. jun 2008 kl. 17:04 (CEST)

Til EivindJ: Jeg har sjekket med SNL, men selve krigen er ikke omtalt som egen artikkel, så langt jeg kan se, virker som den kun er nevnt under Finlands historie og Sveriges historie. Om du mener det er mer korrekt å skrive det som ett ord så er det greit for meg. mvh - Ulf Larsen 17. jun 2008 kl. 14:36 (CEST)

Tja, Ulf, jeg har intet grunnlag for å uttale meg, egentlig. Men jeg må si jeg synes det høres mest riktig ut med ett ord. Er det ingen wikipedianer med litt ekspertise på området? --Eivind (d) 17. jun 2008 kl. 14:52 (CEST)
Kan selvfølgelig ta det på Tinget og høre om noen har innspill, men synes det er litt i overkant. Du må gjerne endre det, om vi senere skulle finne ut at to ord er mest korrekt så er det uansett ikke noe problem å endre det tilbake. mvh - Ulf Larsen 17. jun 2008 kl. 16:00 (CEST)
SNL bruker «finskekrigen» under Finland (litteratur). Ellers bruker de så vidt jeg kan se ikke noe spesielt navn på denne krigen. Jeg foreslår at vi bruker «finskekrigen» i ett ord, eventuelt Den finske krigen (brukt i artikkelen Skandinavias historie). --Kjetil_r 17. jun 2008 kl. 16:22 (CEST)
Ok, jeg flyttet til «finskekrigen» samt at jeg la omdirigering fra «Den finske krigen» – så får vi heller flytte tilbake eller annensteds om det skulle vise seg å være feil. --Eivind (d) 17. jun 2008 kl. 16:42 (CEST)

Til utvidelse av artikkelen[rediger kilde]

Er i ferd med å utvide artikkelen og underliggende artikler, blant annet ved besøk på Armémuseum i Stockholm. Jeg skal også forsøke å få noen til å tegne passende kart for artikkelen.

Har lagt inn koordinater, selv om det er umulig å gi koordinat for en slik krig, så gir det tilgang til kart for områdene og følgelig synes jeg det har sin verdi. Ulf Larsen 27. des 2010 kl. 23:35 (CET)

Er det klart for å nominere denne til AA nå, eller gjenstår det noe mer finpuss? Mvh --M Haugen 27. feb 2012 kl. 22:45 (CET)
Gi meg et par dager, så skal jeg legge til litt mer mht Finlands perspektiv, har nettopp gått av vakt og er i Stockholm fra i kveld, kan også være at jeg tar meg en tur innom Armémuseum, de har et brukbart bibliotek. mvh - Ulf Larsen 28. feb 2012 kl. 09:04 (CET)
Jeg ser du har jobbet den siste uka, så nå har vi vel snart en AA-kandidat. Jeg bare lurte på en ting: i referansene står det henvist til en bok som heter Finska kriget 1808-09, men i litteraturlistene står det to bøker med den tittelen. Kanskje det kan gjøres tydeligere hvilke bok du viser til? Mvh --M Haugen (diskusjon) 4. mar 2012 kl. 15:08 (CET)
Er på vei, men roter meg stadig bort på andre prosjekter (som å gjennomgå andre artikler til AA.. :-)), så noen dager til trengs, melder når jeg er klar. Jeg ser også at det er gunstig å ta en siste «finpuss», har ikke sett på teksten på en stund og har funnet en del småfeil og saker som bør omskrives, men er altså underveis. Boken det vises til er den av Martin Hårdstedt, utgitt 2006, den andre har jeg med på listen fordi den er så gammel at den er tilgjengelig digitalt. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 4. mar 2012 kl. 15:37 (CET)

Da anser jeg meg ferdig så langt, dette er en mulig anbefalt artikkel, mulig jeg utvider den senere til å bli utmerket, men det vil jeg ikke prioritere nå. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 4. mar 2012 kl. 22:10 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Finskekrigen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 17:28 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Finskekrigen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. mar. 2022 kl. 02:49 (CET)[svar]