Diskusjon:Eratosthenes

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Eratosthenes er del av underprosjektet Astronomi, som søker å øke antall artikler relatert til astronomi og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.


Mer informasjon om artikkelen

  1.  Denne artikkelen mangler vurdering av nivå.
  2.  Denne artikkelen mangler vurdering av prioritet.
  3.  Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

i følgje mi exphilbok (Exphil på matnat i bergen, har den ikkje liggjande her), og i følgje denne sida, http://www-astronomy.mps.ohio-state.edu/~pogge/Ast161/Unit2/measearth.html, låg Eratostenes sitt estimat innanfor 2%, sidan eit stadium mest sannsynleg var på 157 meter. Christian Haug Eide 26. jun 2006 kl.20:32 (UTC)

Eratosthenes[rediger kilde]

Hallo! Jeg kom tilfeldigvis til å slå opp artikkelen om Eratosthenes og måling av Jordens omkrets. Da jeg ville se på Stadion hjelp av lenken dit, kom dette fram:

Eratosthenes Eratosthenes' verdi for jordens omkrets 39.250 km. Dagens verdi er 40.007 kilometer 5000 stadier . Lengden av en stadie er ikke sikkert kjent, men en antar at en stadie er 600 greske fot, som tilsvarer 157 meter Stadion

Stadion (av gresk στάδιον) er opprinnelig et gammelt gresk lengdemål, lik 600 gamle greske fot (podes) eller ca. 192 meter


Ner er det uoverenstemmelse mht en stadie - lengde; 157 m som er brukt ved utregning som gir 2% avvik, mens 192 m i artikkelen "Stadion" vil gi et betydelig annet avvik. Bør ikke dette rettes på en eller annen måte?

Hilsener Nils Moe n.moe@online.no

Dette usignerte innlegget ble skrevet av N.moe (diskusjon · bidrag) 1. jan 2013 kl. 21:56 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)