Diskusjon:Eksamen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting i september 2008, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Artikkelen er fortsatt snever, og burde etter min mening fortsatt merkes med snevermalen. Zerblatt 10. okt 2006 kl. 20:41 (UTC)

Eksamen er et generelt begrep/konsept som langt fra er begrenset til videregående skole og ungdomsskolen.
Eksempler:
* Tradisjonelt har eksamen vært den eneste form for bedømning ved universiteter og høgskoler
* Eksamen for å få f.eks. førerkort, kranførerbevis, jaktlisens
* Båtførerprøven
Artikkelen bør generaliseres. Nå er den først og fremst en beskrivelse av eksamensformer i videregående skole og ungdomsskolen. da:Eksamen (uddannelse) er kort, men allikevel bedre. Den kan sammen med den fyldigere en:Test (student assessment) benyttes som grunnlag for en reskriving av artikkelen.
Jeg er noe usikker på hva man skal gjøre med dagens artikkelinnhold. Mange generelle begreper er dessverre gjemt inne i teksten om det enkelte skoleslag. Alt det generelle bør plukkes ut og benyttes i den generelle delen. Hvis man skal beskrive eksamensordningen for ulike skole- og utdanningsformer, bør det antagelig skje i egne artikler, kanskje med henvisning fra "Se også" for de viktigste.
Ohedland 11. aug 2009 kl. 12:34 (CEST)

> Fletting: Det er foreslått at denne artikkelen eller seksjonen blir flettet inn i Eksamen videregående skole.

De fleste skoler og utdanningsformer har eksamener. Eksamen er et generelt begrep/konsept som langt fra er begrenset til videregående skole. Tradisjonelt har eksamen vært den eneste form for bedømning ved universiteter og høgskoler i motsetning til på videregående skole der standpunktkarakterer er viktigst fordi man kun har eksamen i (noen få) utvalgte fag.

Eksamen videregående skole kan være en seksjon under Eksamen evt. med henvisning til en separat hovedartikkel om Eksamen i videregående skole.

Ohedland 11. jul 2007 kl. 00:47 (CEST)

Artikkelen Eksamen videregående skole ble slettet 13.09.2007 kl. 16:50 av Bruker:Røed
Ohedland 11. aug 2009 kl. 12:34 (CEST)