Diskusjon:Eiendomsrett

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg la til {Nøyaktighet}-mal, fordi jeg fornemmer at denne teksten er mer retorisk enn opplysende. Å knytte eiendomsrett, som finnes i nær sagt alle kjente historiske kulturer, til en såvidt moderne ideologi som liberalismen er dessuten uhistorisk, og smaker av kjepphester. M. Haugen 20. mar 2006 kl.17:21 (UTC)

Jeg har nå omformulert setningen. Jeg synes for øvrig at det er en langt bedre idé å gjøre de endringer man mener er nødvendig enn kun å sette inn et unøyaktighetsvarsel. PelsJakob 20. mar 2006 kl.17:44 (UTC)
Fjernet nøyaktighetsmerket fordi teksten er korrigert, og det ser ut til at diskusjonen er avsluttet. JohnM 24. mar 2006 kl.05:57 (UTC)
Denne artikkelen blir litt dogmatisk. Man bør først konsentrerer seg om hva eiendomsrett er og innebærer, og det at dette er et rettsfilosofisk begrep. Og så når man har gjort det, så kan det jo passe å presenterer ulike politiske doktriner om eiendomsrett og syn på eiendomsrettens berettigelse osv. Noen ser ut til å tro at først kom kommunismen og at kommunismen er alt, og at alt annet bare er en del som må forstå i lys av den kommunistiske helheten. Men det er vel snarer omvendt. Først kom det aller aller mest her i verden, og så har kommmunsmen kommet deretter, men bare som en del av det hele.--85.165.91.124 20. jul 2007 kl. 02:36 (CEST)